Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΣΕΩΝ ΗΠΑ
Δίωξη για δεδουλευμένα

Οι πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν την άρνηση καταβολής δεδουλευμένων τους

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας - σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων για τις Δυνάμεις των ΗΠΑ - κατά των υπευθύνων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των υπηρεσιών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που ευθύνονται για παραβάσεις καθηκόντων τους, σχετικά με διάφορες παράνομες ενέργειες σε βάρος του προσωπικού. Ιδιαίτερα δε για την παρακράτηση δεδουλευμένων που ορίζονται από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και από την αμετάκλητη Διαιτητική Απόφαση 39/89 για τους απολυμένους από τις αμερικάνικες βάσεις της χώρας.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «παρά την υπάρχουσα νομοθεσία, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, που ήταν και είναι νόμιμος εργοδότης του προσωπικού των Αμερικανικών Βάσεων, συστηματικά αρνείται να καταβάλει τα αντίστοιχα δεδουλευμένα ποσά στους δικαιούχους, που εκτιμάται ότι ανέρχονται με τους αντίστοιχους τόκους σε 700 εκατομμύρια δρχ. περίπου».

Επίσης υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του προσωπικού, οι αρμόδιοι δεν έχουν απαιτήσει ακόμη από τις ΗΠΑ μια τεράστια οφειλή των υπευθύνων των αμερικανικών βάσεων, που άφησαν προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους εργαζόμενους και που ανέρχονται σε 45 δισ. δρχ..

Αν έπαιρνε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αυτά τα χρήματα, θα μπορούσε να εξοφλήσει τους δικαιούχους, καθώς και να προχωρήσει στην οφειλόμενη, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αποκατάσταση των διωχθέντων συνδικαλιστών του ΣΕ - ΔΗΠΑ και των παράνομα απολυμένων από το ΓΕΑ, πρώην εργαζόμενους των βάσεων, που αποτελούσαν «στόχο εκδίκησης των αμερικανικών διοικήσεων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ