Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αγωνιστικός συναγερμός!

Την Πέμπτη 22 Ιούνη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Εκδηλώσεις στις συνοικίες από τους οικοδόμους

Από κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη
Από κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη
Ενα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης βάζει μπροστά το Συνδικάτο Οικοδόμων στα πλαίσια του συλλαλητηρίου της 22 Ιούνη, που οργανώνει το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου, μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, την κοινωνική ασφάλιση - που επιτεύχθηκε από τους αγώνες, το αίμα και τις εισφορές των εργαζομένων επί δεκαετίες - έρχονται τώρα οι κυβερνήσεις, που υπηρετούν με τόση μεγάλη πίστη και υποταγή το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, να το ισοπεδώσουν και να το αφανίσουν.

Προστίθεται ότι αυτοί που θα πληρώσουν κι αυτή τη φορά θα είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι άνθρωποι του χρήματος και της εκμετάλλευσης, που χρόνια τώρα κατακλέβουν το ΙΚΑ και εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απέναντι σ' αυτή τη βρώμικη μεθόδευση για την κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος, που εντείνει σήμερα η κυβέρνηση του δικομματισμού, τάσσεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους φορείς κατά συνοικία να ανταποκριθούν σ' αυτή την πρωτοβουλία. Την Τρίτη 20/6 γίνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Το Παράρτημα Σταυρούπολης - Ηλιούπολης καλεί τους φορείς στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολη. Το Παράρτημα Εύοσμου θα ενημερώσει τους εργαζόμενους και κατοίκους της συνοικίας στις 8μμ στην πλατεία Δημαρχείου. Το Παράρτημα Συκεών επίσης στις 8μμ στην τοποθεσία φωτισμένος Βράχος επί της Παπαναστασίου. Το Παράρτημα Καλαμαριάς στις 8μμ στον πεζόδρομο επί της Κομνηνών. Το Παράρτημα του Κέντρου στις 7μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης την Τετάρτη 21/6 πραγματοποιούν συγκεντρώσεις το Παράρτημα Λαγυνών στην πλατεία του χωριού στις 8μμ, ενώ το Παράρτημα Ελ. Κορδελιού στις 8μμ στον πεζόδρομο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλιάς των συνδικαλιστών, στα πλαίσια της ενημέρωσης που γίνεται για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Χτες, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδη, επισκέφθηκε τη χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ και είχε ενημερωτικές συναντήσεις με το προσωπικό του εργοστασίου. Ο Θ. Κυριακίδης τόνισε την ανάγκη να αντισταθούν οι εργαζόμενοι στη λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά της κοινωνικής ασφάλισης, σημειώνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι επίκειται κατεδάφιση των όποιων κατακτήσεων είχε κερδίσει με αγώνες η εργαζόμενη γυναίκα. «θα πρέπει, σημείωσε, να ενδιαφερθείτε πρώτα - πρώτα εσείς οι εργαζόμενες που δουλεύετε σ' αυτές τις σκληρές συνθήκες, να μη χαθούν τα όποια δικαιώματά σας στην κοινωνική ασφάλιση, να μη δεχτείτε την παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης που θα σημαίνει φυσική εξόντωση, να αντισταθείτε συμμετέχοντας στους αγώνες του ΠΑΜΕ». Πολλές ήταν οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι, καθώς και συνδικαλιστές που, παίρνοντας την προκήρυξη, δήλωναν ότι θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ερχόμενης Πέμπτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ