Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστική υπεράσπιση των κατακτήσεων

Κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας για υπεράσπιση κατακτήσεων και εφαρμογής των διμερών συμφωνιών

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στα εργοτάξια της υπό κατασκευή «Αττικής Οδού» να είναι σε επαγρύπνηση για την εφαρμογή από τους εργολάβους της διμερούς συμφωνίας, που επιτεύχθηκε μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά και για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το Συνδικάτο επικεντρώνει τη δράση του και καλεί σε σθεναρή υπεράσπιση των κατακτήσεων του κλάδου, του 7ωρου-5ήμερου- 35ωρου. «Υπερασπιζόμαστε - τονίζει - το 5ήμερο-7ωρο-35ωρο. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις μας. Ολοι μαζί δίνουμε τη μάχη για να σταματήσουν οι ατέλειωτες ώρες υπερωρίας και η δουλιά του Σαββατοκύριακου και όσοι εργαζόμενοι εκβιάζονται με απόλυση από τους μηχανισμούς των εργοδοτών να το καταγγέλλουν στο Συνδικάτο».

Για τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο των εργοδοτών αν τηρούν τη συμφωνία, αλλά και για να μην παραβιάζουν τις κατακτήσεις του κλάδου, καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να είναι κοντά στις εργοταξιακές επιτροπές και στο Συνδικάτο.

Στη διμερή συμφωνία προβλέπεται αύξηση 7% στο μεικτό ημερομίσθιο τεχνιτών, βοηθών και εργατών από 1ης Γενάρη 2000, κατώτατο καθαρό ημερομίσθιο 10.500 δρχ., να καταβληθούν αναδρομικά και στο σύνολό τους τυχόν απώλειες που είχαν εργαζόμενοι από την καταβολή μικρότερου ημερομίσθιου από αυτό της κλαδικής σύμβασης, η υπερεργασία από την 7η ως την 8η ώρα να αμείβεται προσαυξημένη κατά 25%, σε περίπτωση που πραγματοποιούνται υπερωρίες ή εργασίες το Σαββατοκύριακο να αμείβονται προσαυξημένες κατά 100%, να δίνονται αναλυτικές εξοφλητικές αποδείξεις σε όλους τους εργαζόμενους και να μην καθυστερεί η πληρωμή τους, να ασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι όπως ορίζει ο κανονισμός ασφάλισης του ΙΚΑ και όλων των ημερομισθίων στο πραγματικό τους ύψος, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ