Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προκαλεί η κυβέρνηση με τα αγροτοδικεία!

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για την κυβερνητική άρνηση να δοθεί τέλος στα αγροτοδικεία

Εν όψει των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί από την ΠΑΣΥ, εντείνονται οι δικαστικές διώξεις εναντίον πολλών αγροτών, που εντάσσονται στα πλαίσια της επιχείρησης της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τη μικρομεσαία αγροτιά και να εφαρμόσει, ανεμπόδιστα, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.

Το νέο μπαράζ αγροτοδικείων που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες συνεχίζεται, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αύριο δικάζονται 7 αγρότες της Λέσβου, ενώ στις 31 Γενάρη, στη Λαμία κοντά στους 60 αγρότες από τους δήμους Ταμασίου Καρδίτσας και Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2002. Επίσης, στις 25 Μάη άλλοι 16 αγρότες της επαρχίας Αγιάς της Λάρισας θα δικαστούν για τη συμμετοχή τους σε αγροτική κινητοποίηση που έγινε πέρσι το Φλεβάρη στο δρόμο Αγιάς - Λάρισας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, που είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τη στάση της κυβέρνησης, ύστερα κι από την προκλητική άρνησή της να δώσει τέλος στα αγροτοδικεία, όπως προεκλογικά υποσχόταν η ΝΔ, ετοιμάζονται για τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στις 2 Φλεβάρη, με μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης «Αγρότικα», θα συνεχιστούν συγκεντρώσεις σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας και θα κορυφωθούν, στις 19 Μάρτη, με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ.

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Τη συνέχιση των αγροτοδικείων από την κυβέρνηση της ΝΔ και την άρνησή της να τα σταματήσει καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο, προκαλεί η συνέχιση των αγροτοδικείων που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προεκλογικά υποσχόταν ότι θα βάλει τέλος σ' αυτό το αίσχος».

Και υπογραμμίζει: «Δυστυχώς για όσους την πίστεψαν και εξακολουθούν να τη στηρίζουν, όχι μόνο δεν έκανε νομοθετική παρέμβαση για το σταμάτημα των αγροτοδικείων και την παραγραφή των ποινών όσων έχουν καταδικαστεί προηγούμενα, αλλά συνεχίζει ακάθεκτα.

Αρνήθηκε πεισματικά τις προτάσεις και του ΚΚΕ και του συνεπούς αγροτικού κινήματος κατ' επανάληψη και προκαλεί λέγοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα ή ότι δεν υποσχέθηκε τίποτα προεκλογικά.

Η εμμονή της σε μέτρα καταστολής, τρομοκράτησης και διώξεων εναντίον των αγροτών, αλλά και γενικότερα όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, δείχνει ότι ετοιμάζεται για ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές σε όλα τα επίπεδα».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει:«Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει και τώρα την πρότασή του προς την κυβέρνηση, για νομοθετική παρέμβαση για το σταμάτημα των αγροτοδικείων και την παραγραφή των ποινών όσων έχουν καταδικαστεί σε ανάλογες δίκες και καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν με το συνεπές αγροτικό κίνημα και να απαιτήσουν αυτό να γίνει πράξη.

Ταυτόχρονα, καλεί τους αγρότες και τις οικογένειές τους, να απεγκλωβιστούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόσο στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όσο και στα όργανα του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος και να συσπειρωθούν στον αγώνα με την ΠΑΣΥ και το ΚΚΕ ενάντια στην καταστροφική ΚΑΠ, για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ