Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πλάτες στην πολιτική των «συμπράξεων»

Προκλητική απόφαση των παρατάξεων ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ και Ενιαίου Αγωνιστικού Μετώπου

Μπίζνες επιχειρηματικές σε βάρος των συμφερόντων των Γιαννιωτών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ξεπουλώντας την περιουσία του Επιμελητηρίου - που οι ίδιοι δημιούργησαν - σε Ανώνυμη Εταιρία, ενέκριναν οι παρατάξεις των ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, και Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Πατώντας στην αναγκαιότητα δημιουργίας νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου (μελών και προσωπικού), αλλά και των Σωματείων και Ομοσπονδιών των ΕΒΕ, αποφάσισαν την κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου και την ένταξή τους στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Εργο που απέχει από τις πραγματικές ανάγκες των χιλιάδων συναδέλφων.

Με τη στάση τους αυτή, οι παραπάνω παρατάξεις έρχονται να καταδείξουν και να αποτυπώσουν για άλλη μια φορά ότι τα συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν στην καλύτερη περίπτωση απέχουν παρασάγγας από αυτά των επαγγελματοβιοτεχνών και των μικρεμπόρων της περιοχής και δε διστάζουν στο όνομα της ανταποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας να μετατρέψουν τα επιμελητήρια σε φορείς επιχειρηματικότητας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

«Η στάση τους αυτή αποτελεί πρόκληση. Είναι το Επιμελητήριο - πιλότος για όλη τη χώρα, που επιδιώκει να εφαρμόσει πρώτο το άνοιγμα του δρόμου για τη μετατροπή των Επιμελητηρίων, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε ΑΕ σύμφωνα με τις αντιδραστικές διατάξεις που προβλέπει η πρόσφατη Επιμελητηριακή Νομοθεσία (Ν. 3914/2005)», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία των ΕΒΕ, σημειώνοντας ότι μια «τέτοια αρνητική εξέλιξη πρακτικά σημαίνει ότι η όλη λειτουργία και οποιαδήποτε υπηρεσία που θα παρέχει το Επιμελητήριο στα μέλη του, θα γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με ανταποδοτικότητα και αύξηση των εισφορών. Τα πάντα επ' αμοιβή. Το ίδιο το Επιμελητήριο θα πληρώνει ενοίκιο ΑΕ για τη χρήση "δικών του" εγκαταστάσεων»

Η Αγωνιστική Συνεργασία των ΕΒΕ του νομού Ιωαννίνων καλεί τους συναδέλφους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους και να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση τέτοιων μεθοδεύσεων μπροστά και στις εκλογές του Επιμελητηρίου τον Ιούνη του 2006, γυρνώντας την πλάτη στις παρατάξεις της ευρωυποταγής και ενισχύοντας την Αγωνιστική Συνεργασία για ένα Επιμελητήριο που θα στηρίζει πραγματικά την πλειοψηφία των μελών του που είναι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ