Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
Πορείες παράλληλες με την αγροτική οικονομία

Μεγάλη είναι η μείωση του τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων γεωργικών μηχανημάτων, σαν αποτέλεσμα της άσχημης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι παραγωγοί της χώρας μας.

Οπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της ΑΓΡΟΤΙΚΑ, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας όσο και του Συνδέσμου Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, ο τζίρος στον κλάδο μειώθηκε πέρσι 50-60%, σε σχέση με το 2004. Ο κατασκευαστικός τομέας, που αποτελείται από μικρές κυρίως επιχειρήσεις και στον οποίο απασχολούνται πάνω από 8.000 εργαζόμενοι, διέρχεται μεγάλη κρίση. Οπως τονίστηκε, οι προοπτικές δεν είναι αισιόδοξες, αφού η οικονομική καχεξία των παραγωγών συνεχίζεται και τα διάφορα προγράμματα με τα οποία θα μπορούσαν οι αγρότες να ανανεώσουν τα πολύ παλιά στην πλειοψηφία τους μηχανήματα, είτε καθυστερούν είτε μένουν μόνο υποσχέσεις. Εγινε μάλιστα η εκτίμηση, ότι το μέλλον της γεωργίας είναι ταυτισμένο με τη σημαντική μείωση του αγροτικού πληθυσμού, ενώ η γη θα περιέλθει σε λίγους που θα κατέχουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Την 21η ΑΓΡΟΤΙΚΑ, που θα διαρκέσει ως τις 5 Φλεβάρη, θα εγκαινιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, την Τετάρτη 1 Φλεβάρη, στις 7 το βράδυ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 1.244 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, εκ των οποίων οι 557 είναι Ελληνες από όλη την επικράτεια και οι 687 ξένοι, που προέρχονται ή αντιπροσωπεύουν 32 χώρες, όπως ανέφερε χτες ο πρόεδρος της Helexpo AE, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ