Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μεθοδεύουν το κλείσιμο!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι μεθοδεύσεις κλεισίματος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, (ΕΑΣΚ) ως αποτέλεσμα της πολιτικής συρρίκνωσης του συνεταιριστικού κινήματος, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Προβάλλοντας ως τετελεσμένο γεγονός το κλείσιμο της Ενωσης, ο πρόεδρος της διοίκησης Β. Κωστόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, κάνοντας λόγο για τη «δημιουργία μιας νέας Ενωσης».

Την ερχόμενη Δευτέρα, επρόκειτο να γίνει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ενωσης με θέμα την έγκριση της υπαγωγής της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, η οποία, τελικά, αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο κλεισίματος της ΕΑΣΚ, οι εργαζόμενοι σ' αυτήν αποφάσισαν σε γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε τετράωρες στάσεις εργασίας σήμερα και τη Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα, στις 11 π.μ. καλούν σε σύσκεψη τους φορείς του νομού, στα γραφεία της Ενωσης.

«Οι τελευταίες εξελίξεις αποκαλύπτουν ακόμα πιο έντονα τις βαθιά αντισυνεταιριστικές, αλλά και μονόπλευρες πολιτικές, που αφήνουν τελείως απροστάτευτους τους μικρομεσαίους αγρότες - παραγωγούς που συρρικνώνουν την αγροτική παραγωγή και συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, εφαρμόζοντας τους αντιαγροτικούς κανονισμούς της ΕΕ». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ενωση, καταγγέλλοντας ότι εξίσου υπεύθυνοι είναι και οι «γαλαζοπράσινοι» συνεταιριστές στις διοικήσεις της ΕΑΣΚ, που συνδιαχειρίστηκαν αυτές τις πολιτικές και ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ προωθούν και καλύπτουν την πολιτική που άνοιξε το δρόμο για την απαξίωση και τη διάλυση των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης να απορρίψουν κάθε σχέδιο για ένταξη της ΕΑΣΚ στο «ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης σε λειτουργία» ή σε «κατάσταση πτώχευσης». Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους στην Ενωση να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους, τη συνέχιση λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων, καθώς και τη χρηματοδότηση και επαναλειτουργία των άλλων μονάδων. «Μη δείχνετε καμία εμπιστοσύνη - υπογραμμίζει - σε όλους αυτούς που συναίνεσαν ή συναινούν στη διάλυση και το κλείσιμο της Ενωσης, που σήμερα μεθοδεύουν την ίδρυση μιας "νέας Ενωσης", που θα λεηλατήσει την περιουσία της "υπό διάλυση" σημερινής Ενωσης, για να συνεχίσουν το καταστροφικό και επικίνδυνο παιχνίδι τους».

Και καταλήγοντας, καλεί τους αγρότες και τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματά, να δυναμώσουν την ενότητά τους, να συντονίσουν τη δράση τους, να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής, σε κοινό μέτωπο πάλης, για μια πραγματικά φιλοαγροτική, με μοχλό ανάπτυξης τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό, για λαϊκή οικονομία, με λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ