Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Τα προβλήματα δε λύνονται με τελεσίγραφα

Να σταματήσουν τα τελεσίγραφα περί απομάκρυνσης των Τσιγγάνων από την περιοχή, αλλά και η ενοχοποίηση μιας ολόκληρης φυλής, με πρόσχημα την όποια παραβατικότητα, ζητά, με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας (ΕΚΑ). Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δουλέψουν μαζί για την προοπτική μιας καλύτερης συμβίωσης και όχι υποταγής των Τσιγγάνων στους «κανόνες της δικής μας "πολιτισμένης" κοινωνίας».

Κάνοντας μια αναφορά στην κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Τσιγγάνοι της Ν. Κίου, το ΕΚΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Τους διώχνουν. Τους απαγορεύουν τη διέλευση και την παραμονή στην πόλη. Απειλούν όσους πουλούν χωράφια και οικόπεδα στους Ρόμα. Αρκετοί καταστηματάρχες αρνούνται να πουλήσουν την πραμάτεια τους στους Τσιγγάνους. Τα Τσιγγανόπουλα δεν πηγαίνουν σχολείο. Φοβούνται». Εξηγώντας την επίθεση που δέχονται οι Τσιγγάνοι, το ΕΚΑ υπογραμμίζει πως έχει να κάνει με τη «χρυσοφόρα γη», στην οποία κατοικούν, η οποία σύντομα θα βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως.

«Μήπως, αντί να ρίχνουμε τις ευθύνες στους Τσιγγάνους, θα πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε ένα νέο τρόπο προσέγγισης;», προτείνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ, συμπληρώνοντας πως τα προβλήματα δε λύνονται με τελεσίγραφα και απειλές, πως οι Τσιγγάνοι είναι και δημότες της περιοχής. Πρέπει - καταλήγει - να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν και όχι να αναζητούμε αυτά που μας χωρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ