Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Με έναν πυροβολισμό «έσβησαν» το ρατσισμό

Πανηγυρίζει ο δήμαρχος, υπό κράτηση ο Τσιγγάνος που πυροβολήθηκε, ενστάσεις για την προανάκριση

Περιπλέκεται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Κίο Αργολίδας, μετά την απαγόρευση διέλευσης από την πόλη στους 500 Τσιγγάνους που κατοικούν στην περιοχή. Προχτές νεαρός Τσιγγάνος τραυματίστηκε από πυροβολισμό. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι οι δράστες είναι ομόφυλοί του, ενώ οι Τσιγγάνοι επιμένουν ότι το συμβάν είναι απόρροια του κλίματος που έχουν δημιουργήσει τα ακραία μέτρα που έχει πάρει σε βάρος της κοινότητάς τους το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την προανάκριση, το περιστατικό συνέβη προχτές το απόγευμα ανάμεσα στον 18χρονο Τσιγγάνο Χρήστο Δημητρόπουλο και δυο ομοφύλους του. Το Τμήμα Ασφαλείας Αργους αναφέρει, μάλιστα, ότι «πλησίον της σκηνής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας κάλυκας από πυροβόλο όπλο και σε μικρή απόσταση από αυτήν ένας σάκος που περιείχε ένα πιστόλι, 132 σφαίρες και 80 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, αλλά και κηλίδες αίματος, προερχόμενες από τον τραυματισμό του παθόντα». Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο και τη μητέρα του Βασιλική Δημητροπούλου, οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδορκία, ενώ αναζητείται ο πατέρας του τραυματισμένου Γεράσιμος Δημητρόπουλος για την παράνομη κατοχή του όπλου, των φυσιγγίων και των ναρκωτικών».

Το θύμα, όμως, επιμένει στην εκδοχή του. «Αυτοί που με πυροβόλησαν ήταν κάτοικοι της Ν. Κίου», μας δήλωσε χτες από το ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται. «Ημουν μπροστά στο δρόμο, όταν με πλησίασαν δυο άτομα με μηχανάκι. Σταμάτησαν και μου είπαν: "Είσαι Τσιγγάνος;". Τους είπα ναι. Τότε ο ένας από τους δυο με κράτησε από το ένα χέρι και ο άλλος με πυροβόλησε. Οι αστυνομικοί μου πήραν κατάθεση, αλλά εγώ δεν την υπέγραψα, άλλωστε δε γνωρίζω γράμματα».

Ανεπάρκειες στη διαδικασία των διωκτικών αρχών εντόπισε ο Πάνος Δημητράς από το «Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι», που αναφέρει πως η προανάκριση βασίστηκε στις καταθέσεις του θύματος και της μητέρας του, αλλά και στις καταθέσεις της ανήλικης αδερφής του Τσαμπίκως Δημητροπούλου, 13 χρόνων και της νύφης του Αννας Καραγιάννη, 16 χρόνων. «Δεν υπάρχει κατάθεση από οπουδήποτε αλλού, που να βεβαιώνει το περιστατικό», μας είπε ο Π. Δημητράς. «Οι ανήλικες, άλλωστε, δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Υπέγραψαν τις καταθέσεις, οι οποίες δεν τους διαβάστηκαν, ενώ είναι ανήλικες. Οσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, για να στοιχειοθετηθούν, πρέπει να υπάρξουν και άλλες ενδείξεις».

Στο μεταξύ, εναντίον του Χρήστου Δημητρόπουλου και της μητέρας του έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ψευδορκίας.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Ν. Κίου Γ. Κατριλιώτης αναφέρει ότι «μας έστησαν στον τοίχο με την κατηγορία ότι πυροβολήσαμε (!!) Τσιγγάνο. Αυτή τη φορά όμως, ατύχησαν... Οι έρευνες της Αστυνομίας και η αστραπιαία αντίδρασή τους στην υπόθεση, απέδειξαν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε βάρος μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυροβολισμοί σε τσιγγάνικο γλέντι (2014-04-23 00:00:00.0)
Αμφισβητούν μάρτυρα που καταθέτει ως αυτόπτης (2004-05-22 00:00:00.0)
Αναγνώριση κατόπιν επίμονων ερωτήσεων (2004-05-21 00:00:00.0)
Συνδέει τρομοκρατικές οργανώσεις με μυστικές υπηρεσίες (2004-05-20 00:00:00.0)
Ελεύθερος ο πιστολέρο αστυφύλακας (2001-10-30 00:00:00.0)
Μη σου τύχει να είσαι Αλβανός... (1997-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ