Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Αναγνώριση κατόπιν επίμονων ερωτήσεων

Μετά από επίμονες ερωτήσεις της έδρας, το δικαστήριο κατάφερε τελικά να «πάρει» τη διαβεβαίωση του μάρτυρα κατηγορίας Γ. Δημητρόπουλου ότι αναγνώρισε το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου Μ. Κασίμη, ως το όχημα που πήρε μέρος στη δολοφονική απόπειρα κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Ραφτόπουλου. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κατέθεσε χτες στη δίκη του ΕΛΑ ότι από επιβάτες ενός κόκκινου «Σκόντα», που είχε σταματήσει δίπλα από το ΙΧ του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, τον Ιούνη του 1987, προήλθαν οι πυροβολισμοί, όπως και αυτός που ρίχτηκε για εκφοβιστικούς λόγους, όταν ακολούθησε το όχημα των δραστών. Με αυτό τον τρόπο ...«ξεκαθάρισε» τις διάφορες εκδοχές που έδινε παλιότερα στις καταθέσεις του.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη του κατάθεση το βράδυ της απόπειρας, ο Γ. Δημητρόπουλος έκανε λόγο για κόκκινο «Σκόντα» ή «Λάντα», μετά υποστήριξε ότι το κόκκινο «Σκόντα» που του επιδείχτηκε στην Ασφάλεια ήταν το ίδιο με αυτό από όπου ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί και είχε αριθμό κυκλοφορίας ΥΥΑ-3711. Στην τρίτη συμπληρωματική του κατάθεση, όμως, υποστηρίζει ότι από όχημα «Λάντα» ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί και ίσως το «Σκόντα» να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για παραπλάνηση. Για τη θέση του αυτή χτες στο ακροατήριο υποστήριξε ότι τότε τον επηρέασε η... περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ολα αυτά συνέβησαν τη στιγμή που ο ίδιος διέθετε αρκετή πείρα σε προανακρίσεις, αφού από το 1961 είναι προανακριτικός υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας. Χτες, μάλιστα, σπεύδοντας να σχολιάσει σχετική προκήρυξη του ΕΛΑ εναντίον του το 1992, είπε ότι ήταν αστήρικτη και αβάσιμη, ενώ αναφερόμενος στις κατηγορίες που του προσάπτονταν, τόνισε πως δεν έχει συνεργαστεί ουδέποτε με τις αστυνομικές αρχές πέραν των καθηκόντων του. Υπενθυμίζεται ότι αυτήν τη χρονιά ο ΕΛΑ είχε τοποθετήσει βόμβα στο ΙΧ του, έξω από το σπίτι του.

Για την επίθεση αυτή ο κατηγορούμενος Χ. Τσιγαρίδας αναρωτήθηκε πώς μπορεί μια οργάνωση να ενοχοποιεί τα μέλη της με τέτοιες ενέργειες, ενώ ο συγκατηγορούμενός του Μ. Κασίμης έκανε λόγο για προβοκάτσια εναντίον του, αναφερόμενος σε σύνθημα που γράφτηκε πριν λίγες μέρες απέναντι από το σπίτι του μάρτυρα και έλεγε: «Κρεμάλα στους χαφιέδες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμφισβητούν μάρτυρα που καταθέτει ως αυτόπτης (2004-05-22 00:00:00.0)
Συνδέει τρομοκρατικές οργανώσεις με μυστικές υπηρεσίες (2004-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ