Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
«Ζητάμε την κατανόησή σας... »

Αναπάντητα ερωτήματα άφησαν χτες κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» για την κυκλοφοριακή λειτουργία του Λεκανοπεδίου Αττικής την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, όσον αφορά τις μετακινήσεις, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθούν να εργαστούν χιλιάδες εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, επιχείρησαν να εξωραΐσουν την κατάσταση που θα επικρατήσει τις μέρες των αγώνων στην Αθήνα, αν και δεν παρέλειψαν να ζητήσουν εκ των προτέρων την κατανόηση και την υπομονή των Αθηναίων, για την «επιβάρυνση που οπωσδήποτε θα δεχτούν στις καθημερινές τους μετακινήσεις».

Κατά τη χτεσινή παρουσίαση του «Προγράμματος Ολυμπιακών Μεταφορών», η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου παραδέχτηκε ότι από τις 25 Ιούλη έως και τις 31 Αυγούστου «θα υπάρξει επιβάρυνση στις καθημερινές μετακινήσεις» των Αθηναίων, για να προσθέσει ότι θα «χρειαστεί όλοι να αλλάξουμε τις συνήθειές μας... καθώς στις συμβατικές υποχρεώσεις της Αθήνας περιλαμβάνεται να εξασφαλίσει άνετους, ασφαλείς και γρήγορους τρόπους μετακίνησης στην Ολυμπιακή οικογένεια».

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μ. Λιάπης, έκανε λόγο για επάρκεια υποδομών και τροχαίου υλικού, παραλείποντας κάθε αναφορά στην... επάρκεια του έμψυχου υλικού στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας για να βγει σε πέρας το επιβαρυμένο πρόγραμμα την περίοδο των αγώνων.

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό στις αστικές συγκοινωνίες και αν υπάρχει πρόσθεση υπερωριακής απασχόλησης, ο υπουργός άφησε να απαντήσει για λογαριασμό του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Ι. Γκόλιας, ο οποίος μίλησε για «σχεδιασμό των συγκοινωνιών με συγκεκριμένο υπερωριακό σχέδιο».

Ο Μ. Λιάπης ρωτήθηκε ακόμα και για το εάν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα κλιματισμού των συρμών του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» και ιδού τι απάντησε: «Εγώ δεν εγκατέλειψα καμιά ιδέα. Δυο διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν έχω καμιά σχέση και καμιά αρμοδιότητα»! Αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ