Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
«Πόλεμος» μεγαλοκατασκευαστών για την «πίτα»

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων για την απόκτηση καλύτερης θέσης στο μετεκλογικό σκηνικό, με έπαθλο την τεράστια «πίτα» των δημοσίων έργων που πρόκειται να δημοπρατηθούν τουλάχιστον μέχρι το 2008.

Απότοκο του ιδιότυπου αυτού πολέμου συμφερόντων θεωρείται ότι ήταν χτεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο «δύο μήνες μετά τις εκλογές ο καταδικασμένος και υπεύθυνος για τις υπερβάσεις και την κατασπατάληση πόρων στα κατασκευαστικά έργα "μαθηματικός τύπος" συνεχίζει να υφίσταται και να ορίζει τις αναθέσεις των έργων» και ότι «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, πιεζόμενη από το ισχυρό λόμπι, που μονοπωλούσε τα έργα κατά την παρελθούσα οκταετία και αποκόμισε υπερκέρδη, κατευθύνεται προς κατακύρωση των αμφισβητούμενων διαγωνισμών»!..

Το δημοσίευμα αυτό ανάγκασε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, να καλέσει τους δημοσιογράφους σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και να δηλώσει ότι «δε δέχεται πίεση από κανένα λόμπι», ότι δε δέχεται «μύγα στο σπαθί του σε ζητήματα ηθικής τάξης, πολύ περισσότερο όταν τα δημοσιεύματα βασίζονται σε ανακρίβειες» και ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο σεβασμός στους νόμους και τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης».

Ο Γ. Σουφλιάς «φωτογράφισε» την τεχνική εταιρία «Μηχανική» ότι κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα, λέγοντας ότι αυτή έχει προσφύγει στην ΕΕ, όχι όμως για το «μαθηματικό τύπο», αλλά επειδή δεν ήθελε να σεβαστεί θεμελιώδη όρο που προστάτευε το δημόσιο συμφέρον σε δημοπρασίες της Εγνατίας Οδού.

Ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι πράγματι ο «μαθηματικός τύπος» έχει πεθάνει και εγκλωβίζει αυτή τη στιγμή έργα 2 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι θα φέρει νομοσχέδιο που θα καθιερώνει την απόλυτη μειοδοσία στις αναθέσεις. Δήλωσε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι θα απεγκλωβιστούν τα έργα μέχρι τις 15 Ιούνη, καθώς δόθηκε εντολή στις Επιτροπές ανάθεσης να σεβαστούν την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να εξετάζουν χωρίς όρους και τις χαμηλότερες προσφορές από αυτές που υποδεικνύει ο «μαθηματικός τύπος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ