Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκληση για μοσχεύματα

Εκκληση για καρδιακά μοσχεύματα προκειμένου να σωθεί η ζωή δύο παιδιών με καρδιακή ανεπάρκεια, που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε μεταμόσχευση καρδιάς, απευθύνει το «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωση του «Ωνασείου» υπογραμμίζεται ότι ο 11χρονος Δημητράκης από τη Ρόδο παρουσίασε καρδιακή ανεπάρκεια και το τελευταίο εξάμηνο νοσηλεύεται στο «Ωνάσειο», ενώ η λειτουργία της καρδιάς του συντηρείται με τη βοήθεια αντλίας. Οπως τονίζουν οι θεράποντες ιατροί, δεν υπάρχει άλλη θεραπεία για την κατάστασή του από τη μεταμόσχευση καρδιάς και είναι ήδη στη λίστα αναμονής για την ανεύρεση μοσχεύματος.

Ο 12χρονος Νικόλας από τον Πειραιά αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα από τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Την τελευταία διετία χρειάστηκε να εισαχθεί πολλές φορές στο «Ωνάσειο», λόγω της επιδεινούμενης καρδιακής ανεπάρκειας που έχει παρουσιάσει. Ηδη αντιμετωπίζει την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτή σαν προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί το σωτήριο μόσχευμα.

«Η ανεύρεση μοσχεύματος, πάντοτε δύσκολη στη χώρα μας, είναι ιδιαίτερα προβληματική και χρονοβόρα όταν πρόκειται για παιδιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να "χάσουν το τρένο"», υπογράμμισε ο διευθυντής του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του «Ωνασείου» Π. Αλιβιζάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ