Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ελιγμοί στο φόντο της ολομέτωπης επίθεσης

Με στόχο να προχωρήσει μέχρι κεραίας τον πυρήνα του νομοσχεδίου, ο Μ. Κεφαλογιάννης ανέστειλε προσωρινά το πετσόκομμα των ναυτεργατικών συντάξεων

Με φαιδρά επιχειρήματα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιχείρησε χτες να συκοφαντήσει τους αγώνες των ναυτεργατών
Με φαιδρά επιχειρήματα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιχείρησε χτες να συκοφαντήσει τους αγώνες των ναυτεργατών
Την πρόθεσή του να προωθήσει στο σύνολό του το νομοσχέδιο που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή (η συζήτησή του θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη) με τον παραπλανητικό τίτλο «Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», με το οποίο ουσιαστικά σπεύδει να ικανοποιήσει νέες βασικές αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου παρά τις έντονες αντιδράσεις των ναυτεργατών, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, στην τακτική συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες.

Αναφορικά με το άρθρο 28 που αναφέρεται στο μη υπολογισμό της σύνταξης το 22% του επιδόματος των Κυριακών όλων των ναυτεργατών, ο υπουργός, κάτω από τις έντονες αντιδράσεις του ναυτεργατικού κόσμου, αναγκάστηκε να υποχωρήσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «και το επίδομα της Κυριακής θα συμπεριληφθεί κανονικά στον υπολογισμό της σύνταξης», κάτι που επιβεβαιώνεται και από το τροποποιημένο κείμενο που έστειλε στην ΠΝΟ. Ωστόσο, επιμένει να μη δέχεται να συμπεριληφθούν στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και οι άλλες αποδοχές των ναυτεργατών που υφίστανται κρατήσεις.

Επίθεση στους ναυτεργάτες

Στη συνέχεια, ο Μ. Κεφαλογιάννης, για να στηρίξει τις επιλογές του που ευνοούν σκανδαλωδώς το εφοπλιστικό κεφάλαιο, κατέφυγε σε ασύστολα ψεύδη για να δικαιολογήσει το χάρισμα στους εφοπλιστές χρεών εκατομμυρίων ευρώ προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ). Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Σάββα Τσιμπόγλου, προέδρου της ΠΕΜΕΝ, όπου, τον κατηγόρησε πως με τις κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστάτησε το σωματείο πριν δύο χρόνια, χρεοκόπησε η ναυτιλιακή εταιρία ΔΑΝΕ!!!

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά ανήγγειλε τη σταδιακή απελευθέρωση των ναύλων - είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τον περασμένο Γενάρη όπου έγινε δεκτή η εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου για άμεση απελευθέρωση των ναύλων για τα επιβατηγά πλοία - με προϋποθέσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εφοπλιστών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες θα δρομολογούν από τα συγκεκριμένα λιμάνια, όσα πλοία θέλουν, όποτε θέλουν και για όπου θέλουν, καθορίζοντας τα εισιτήρια των επιβατών και τα ναύλα των οχημάτων όπως θέλουν!

Μέρες Ολυμπιάδας στο λιμάνι

Με αυτό τον τρόπο, δήλωσε ουσιαστικά πως θα συμμορφωθεί πλήρως με τις υποδείξεις της ΕΕ για την «απελευθέρωση» - ξεχαρβάλωμα των συγκοινωνιών και παράλληλα θα εντείνει τα μέτρα αυταρχισμού στο λιμάνι. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από το καλοκαίρι του 2006, στο λιμάνι του Πειραιά, θα τεθούν σε ισχύ όλα τα «μέτρα ασφαλείας» που είχαν παρθεί το καλοκαίρι του 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κυριαρχούσε η αστυνομοκρατία. Φαίνεται πως η προχτεσινή ενέργεια, με τη χρησιμοποίηση κροτίδων λάμψης από τις δυνάμεις του Λιμενικού και των ΕΚΑΜ για την ...ανεύρεση των ληστών της Αγροτικής Τράπεζας στη Δραπετσώνα, αλλά και η αιφνιδιαστική εισβολή - την περασμένη βδομάδα - αντρών με πολιτικά και σκυλιά στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αποτελούν τα προεόρτια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ