Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Με νέα ορμή στη μάχη

Στον απόηχο της προχτεσινής μαζικής κινητοποίησης, διοργανώνουν αύριο νέα Γενική Συνέλευση

Από την προχτεσινή πορεία των εργαζομένων του Περάματος, αμέσως μετά τη ματαίωση της φιλοεργοδοτικής «σύσκεψης» στο Δημαρχείο
Από την προχτεσινή πορεία των εργαζομένων του Περάματος, αμέσως μετά τη ματαίωση της φιλοεργοδοτικής «σύσκεψης» στο Δημαρχείο
Με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, για τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα, οι εργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση αύριο, Παρασκευή 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Νέα πνοή στην πάλη τους για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έδωσε η προχτεσινή μαζική και μαχητική συμμετοχή απεργών και εργαζομένων του Περάματος, στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο ενάντια στην απόφαση του δημάρχου Γ. Λαγουδάκου να συνδράμει τους εργοδότες, διοργανώνοντας «σύσκεψη» για την «ανάπτυξη» δήθεν της Ζώνης. Κάτω από την καθολική καταδίκη, η «σύσκεψη» ματαιώθηκε άρον άρον από τους διοργανωτές της.

Οπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Ενωσης Μετάλλου Σαλαμίνας, «χαιρετίζουμε την πρωτοφανή ενότητα που έχουν επιδείξει όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι, γυρίζοντας την πλάτη στο συμβιβασμό και στη μοιρολατρία, που σκόπιμα κάποιοι "καλοθελητές" προσπαθούν πάντα να καλλιεργούν» και υπογραμμίζεται: «Πραγματικά, αυτές τις μέρες, το Πέραμα στέλνει μηνύματα αγώνα και ανυπακοής στην εργοδοσία (από τον ΣΕΒ μέχρι και τον τελευταίο εργοδότη) και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους, καλώντας όλο το εργατικό κίνημα σε παρόμοια στάση».

Εξελίξεις στο Μητρώο

Επιπρόσθετα, μια σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε και η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ο οποίος, με προφορική εντολή του, αναστέλλει την έκδοση αδειών εκτέλεσης εργασιών ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων, όσων δεν εντάσσονται στο προβλεπόμενο από τις διατάξεις νόμου Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων. Το Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων και η ενεργοποίησή του - έμενε ανενεργό από το 1998 - αποτελούσε πάγιο αίτημα των σωματείων της Ζώνης, ώστε να αποτρέπεται σε ένα μεγάλο βαθμό ο ανεξέλεγκτος τρόπος, με τον οποίο λειτουργούν αρκετοί επιχειρηματίες, κλέβοντας ένσημα και μεροκάματα από τους εργαζόμενους.

Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Ζώνης με τον γγ της Διεύθυνσης Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Παπαδόπουλο. Αρχικά, για τη μη εφαρμογή του νόμου όλα αυτά τα χρόνια, επιχείρησε να αποτινάξει τις ευθύνες της κυβέρνησης και να τις μεταθέσει στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια όμως, μετά και την πιεστική στάση των συνδικαλιστών, ο γγ δεσμεύτηκε ότι από σήμερα (σ.σ. χθες) με σχετική εντολή του προς το ΥΕΝ και τη διεύθυνση της Λιμενικής Αστυνομίας, άδεια για εργασίες στη Ν/Ζώνη θα εκδίδεται μόνο σε όσες επιχειρήσεις έχουν πάρει διαπίστευση από το αρμόδιο τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά.

Στις εκτιμήσεις τους, οι συνδικαλιστές σημείωναν, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, πως αυτή η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε να εξασφαλίζονται, κατ' ελάχιστο, τα ένσημα των εργαζομένων, αλλά και η εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση στο έδαφος σοβαρών κατακτήσεων (2009-04-16 00:00:00.0)
Στον τοίχο οι εργολάβοι (2006-02-04 00:00:00.0)
Νεκρώνει σήμερα η Ζώνη (2004-02-05 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο ενάντια στην ανεργία (2004-02-03 00:00:00.0)
«Φταίει ο μεταλλεργάτης»! (2000-05-12 00:00:00.0)
Υπογράφουν διμερείς συμβάσεις (1996-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ