Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την πρέπουσα απάντηση στην αντιαγροτική - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ έδωσαν χθες αγρότες και εργάτες από πολλούς νομούς της χώρας, με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, ακολούθησε πορεία προς την ΑΓΡΟΤΙΚΑ και, στη συνέχεια, η πορεία μπήκε και διαδήλωσε μέσα στην έκθεση, στο χώρο της ΔΕΘ. Με τα συνθήματά τους, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ανάγκη να υπάρξει κοινή δράση και ενίσχυση του μετώπου της αγροτιάς με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, καθώς και ενωμένος αγώνας ενάντια στον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στη συγκέντρωση, οι ομιλητές τόνισαν πως η κινητοποίηση αυτή αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στον αγώνα προοπτικής και διεξόδου της μικρομεσαίας αγροτιάς. Προϋπόθεση για να υπάρχει προοπτική στους αγώνες είναι η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Δεσμεύτηκαν ότι θα παλέψουν για το στέριωμα των δεσμών με τους εργάτες Λιπασμάτων, της Ζάχαρης, όλων των εργαζομένων και τον ταξικό τους πόλο, το ΠΑΜΕ. Δήλωσαν ότι θέληση της ΠΑΣΥ είναι να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, με επόμενο μεγάλο σταθμό τον αγωνιστικό γιορτασμό του ΚΙΛΕΛΕΡ στις 19 Μάρτη.

Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Θ. Κωνσταντινίδη και Γ. Μαρίνο, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και του ΔΗΚΚΙ. Επίσης αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευόσμου, της Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, Φοιτητικών Συλλόγων, της Α` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, της ΝΑΣΥ, πλήθος ακόμη Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών, πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ