Κυριακή 5 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο αγώνας στα χέρια των ναυτεργατών

Τα ταξικά ναυτεργατικά καλούν τους εργάτες της θάλασσας να πάρουν στα χέρια τους την αυριανή απεργία, αλλά και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. Να μπολιάσουν την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, των σπουδαστών, των νησιωτών και των επιβατών. Τα κεντρικά αιτήματα που προβάλλουν οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, πέρα από την απόσυρση του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Η αναχαίτιση της επίθεσης κυβέρνησης - εφοπλιστών - ΕΕ, ενάντια στο διαλυτικό κανονισμό 3577/92 που απελευθερώνει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, διεκδικώντας ασφαλείς, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση, χειμώνα - καλοκαίρι, όλων των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους.
  • Κατάργηση όλων των διατάξεων που μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις. Να διαμορφωθούν με βάση τις πραγματικές, αυξημένες ανάγκες των πλοίων.
  • Πλήρη κάλυψη των ελλειμμάτων των ΝΑΤ - ΚΑΑΝ - ΚΕΑΝ με κρατική επιχορήγηση και απόδοση των οφειλών των εφοπλιστών για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων.
  • Ενιαία αποκλειστική Δημόσια Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση. Ισοτιμία των διπλωμάτων των ναυτεργατών με τα αντίστοιχα της στεριάς.
  • Δημιουργία Δημόσιου Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στα πλαίσια μιας φιλολαϊκής πολιτικής, ο οποίος θα βασίζεται στη συμμετοχή λαϊκών φορέων, στη λήψη και προώθηση των αποφάσεων, στον εργατικό - κοινωνικό έλεγχο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ