Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αύριο η συγκέντρωση για το ωράριο

Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και μαζί τους εμποροϋπάλληλοι λένε «όχι» στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινούνται οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες στα Γιάννενα, μπροστά στην αυριανή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Λιθαρίτσια στις 6.30 το απόγευμα. Η συγκέντρωση γίνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απελευθέρωση του ωράριου λειτουργίας των καταστημάτων και τις επιδιώκεις της να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία.

Για την καλύτερη δυνατή συμμετοχή στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και εξορμήσεις σε εμπορικά καταστήματα, που θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο, ώστε το κάλεσμα της Ομοσπονδίας να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους.

Στην κατεύθυνση της κοινής πάλης των εργαζομένων με τους ΕΒΕ, ενάντια στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, κινούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλα ταξικά σωματεία των εργαζομένων. Ηδη το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αποφάσισε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση. Στη σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Απέναντι σε αυτή την επίθεση πρέπει να συγκροτηθεί μέτωπο από τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρεμπόρους, ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές των εξελίξεων, πρέπει να αντισταθούμε και να καταργήσουμε στην πράξη όλα αυτά που θέλουν να μας περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ