Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Ξεκινούν με ... καταγραφή στοιχείων

Η ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις των πρώην ΔΕΚΟ ξεκινά με τη συλλογή ...στοιχείων. Ηδη, με χτεσινή του εγκύκλιο ο υπουργός Οικονομίας καλεί όλα τα υπουργεία και τους ζητά να υποβάλουν μέχρι και τις 10 του Φλεβάρη στοιχεία για το σύνολο των εποπτευόμενων ΔΕΚΟ - που έχουν τη νομική μορφή της Ανώνυμης Εταιρίας.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 3429/05, καλούνται οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων να αποστείλουν για τις ΔΕΚΟ που εποπτεύουν στο υπουργείο Οικονομίας τα εξής στοιχεία:

  • Ιδρυτικό νόμο και καταστατικό
  • Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου
  • Οικονομικές καταστάσεις με στοιχεία για τα έτη 2004 (απολογιστικά), 2005 (εκτιμήσεις) και 2006 (προϋπολογισμός) που αφορούν σε έσοδα - έξοδα της επιχείρησης, επιχορήγηση δημοσίου, επενδύσεις, δανεισμό, ανεξόφλητο υπόλοιπο δανείων, απασχόληση.

Ως δικαιολογία προβάλλεται η ανάγκη καταγραφής των ΔΕΚΟ και η δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων για κάθε επιχείρηση... Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, στις 27 του Απρίλη εκπνέει η προθεσμία, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει από κοινού εργαζόμενοι και διοίκηση να συμφωνήσουν σε αλλαγές - ανατροπές των κανονισμών προσωπικού. Αν δεν επέλθει συμφωνία, τότε, σύμφωνα με το νόμο, οι αλλαγές επιβάλλονται μονομερώς από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ