Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Το ΚΚΕ έφερε το πρόβλημα στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας στιγμάτισε την κυβερνητική πολιτική που μετακυλίει τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους

Την αδιαφορία της κυβέρνησης για την οικονομική καταστροφή που υφίστανται οι μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η γρίπη των πτηνών, κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας.

Απαντώντας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους Ελληνες πτηνοτρόφους και είπε ότι τα προϊόντα της οργανωμένης ελληνικής πτηνοτροφίας είναι απολύτως ασφαλή. Είπε ότι ήδη έχουν παγώσει οι οφειλές επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν ρυθμιστεί τα χρέη τους. Ανέφερε ότι ένα σημαντικό ποσό ενίσχυσης θα προέλθει από την επισιτιστική βοήθεια σε κοτόπουλα που θα δοθεί σε διάφορες χώρες και είπε ότι εντός των ημερών θα δοθούν οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για να μπορέσουν οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις να πάρουν δάνεια και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η γρίπη των πτηνών.

Παρά τα όσα λέγονται υπάρχει αδιαφορία της κυβέρνησης, είπε στην τοποθέτησή του ο Δ. Τσιόγκας και υπογράμμισε ότι τα όποια μέτρα πάρθηκαν αφορούν τις μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες και τους βιομηχάνους που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Μάλιστα, ενθαρρημένοι από την εύνοια της κυβέρνησης μετακυλίουν το κόστος και τις συνέπειες της κρίσης στους μικρούς πτηνοτρόφους. Ο βουλευτής κατήγγειλε επίσης ότι τα μέτρα για πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών και η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ζήτησε τα όποια μέτρα να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τα Ταμεία και να προστατευτούν οι μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι από τις πιέσεις των μεγαλοκαρχαριών του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ