Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Διαψεύδει τις κατηγορίες

ΣΕΟΥΛ.--

Η ΛΔ Κορέας ανακοίνωσε πως θα συμβάλλει στις διεθνείς προσπάθειες ενάντια στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, απορρίπτοντας παράλληλα ως αβάσιμες τις κατηγορίες των ΗΠΑ πως οι βορειοκορεατικές αρχές καλύπτουν κυκλώματα πλαστογράφησης δολαρίων. Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε μάλιστα πως πίσω από τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει (απ' τον περασμένο Νοέμβρη) οι ΗΠΑ στην Πιόνγιανγκ με πρόσχημα τις κατηγορίες περί πλαστογράφησης δολαρίων, βρίσκεται ο στόχος της Ουάσιγκτον για παρεμπόδιση των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο, που έχουν ανασταλεί το τελευταίο τρίμηνο.

Παράλληλα, Ινδονήσιος αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση επίσκεψής του στην Πιόνγιανγκ, μετέφερε την επιθυμία της κυβέρνησης της ΛΔ Κορέας να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ για το θέμα των οικονομικών κυρώσεων, υπογραμμίζοντας πως πολλές φορές οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι απέρριψαν τις κατηγορίες των ΗΠΑ ως αβάσιμες και αναληθείς...

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα, Αλεξάντερ Βερσμπάου, σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε πως πρόκειται για «μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη που θα πρέπει να συνοδευτεί με πράξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ