Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»

Σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση στην πλ. Βάθης, στις 5.30 μ.μ.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε» καλεί σήμερα το απόγευμα, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Βάθης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιδιώκει να επισημάνει την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. Συμπέρασμα το οποίο τονίστηκε και σε πρόσφατη σύσκεψη των σωματείων του κλάδου που πραγματοποιήθηκε με πρόταση της Ομοσπονδίας.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας. «Είναι πολιτικό το ζήτημα από τη μία να χαρίζουν κέρδη στους βιομήχανους (μόνο από τη μείωση της φορολογίας η πολυεθνική «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3E» είχε τεράστια κέρδη) και αυτά τα υπερκέρδη να τα χρησιμοποιούν για να πετάνε στο δρόμο τους εργάτες», σημειώνει στο κάλεσμα η Ομοσπονδία.

Το «λουκέτο» που ετοιμάζεται να βάλει η εργοδοσία στο εργοστάσιο της Αθήνας και σε τρεις ακόμα αποθήκες (σε Μεσολόγγι, Ρόδο, Κέρκυρα) πετώντας στο δρόμο τουλάχιστον 150 εργαζόμενους, επιβεβαιώνει την ένταση της επιχειρηματικής ασυδοσίας.

Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της «Κόκα - Κόλα 3Ε» καθόρισαν το πλαίσιο διεκδικήσεών τους για την επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.

Οπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις και τις αποφάσεις τους, οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην αντεργατική επίθεση της εταιρίας, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση ακόμη περισσότερων κερδών. Γι' αυτό και θα παλέψουν στο πλευρό των συναδέλφων τους για να αποσυρθεί η απόφαση της εταιρίας να κλείσει εργοστάσια και να προχωρήσει σε απολύσεις.

Ανάμεσα σ' άλλα οι εργαζόμενοι διεκδικούν 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, κατάργηση των πάσης φύσεως εργολαβιών, να σταματήσει η εισαγωγή ομοειδών εμφιαλωμένων προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα. Επίσης ζητούν εγκατάσταση γραμμής παραγωγής προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν από τη ζήτηση της αγοράς, μισθολογικές αυξήσεις για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ απαιτούν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ