Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΙΟΥΛΑ»
Προχωράει ανενόχλητη στο έγκλημα

Δεν μπορεί να παρέμβει, δηλώνει η κυβέρνηση

Οι εργαζόμενοι της «Γιούλα», έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Οι εργαζόμενοι της «Γιούλα», έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Την οριστικοποίηση του εγκλήματος ανακοίνωσε ορθά - κοφτά η εργοδοσία του Ομίλου «ΓΙΟΥΛΑ», στη χτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης με συνδικαλιστές και τον υφυπουργό Γ. Γιακουμάτο, ο οποίος παρακολούθησε, για ακόμα μια φορά, σαν θεατής την «κρεμάλα» που ετοιμάζεται για τους περίπου 200 εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας εμφανίστηκαν στο υπουργείο με τετελεσμένη την απόφαση του λουκέτου στο εργοστάσιο της Ελευσίνας, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι είναι καθόλα νόμιμοι, καθώς προχωρούν με βάση το νόμο 1387/83 περί ομαδικών απολύσεων. Οπως υποστήριξαν, ο Ομιλος, αν και έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρουσιάζει «υπέρμετρες ζημιές». Βέβαια, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, η εργοδοσία δεν έχει διαθέσει στο εργοστάσιο ούτε ένα ευρώ από το 1990 που το εξαγόρασε. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, το νομικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν τους εργοδότες και κυρίως το επιχείρημα της «ελεύθερης οικονομίας», ξεκαθάρισε ότι το μόνο που θα κάνει είναι διαβουλεύσεις για το πώς θα πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι.

Ο υφυπουργός Απασχόλησης, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις, επανέλαβε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις ιδιωτών και πήρε ακόμα πιο ξεκάθαρη θέση υπέρ της εργοδοσίας, τονίζοντας ότι το μόνο που θα κάνει είναι να δει πώς θα ελαφρύνει τις επιπτώσεις, με μεταφορά εργαζομένων στο εργοστάσιο του Ομίλου στο Αιγάλεω, βοήθεια σε όσους είναι κοντά στη σύνταξη κ.ά.

Την ίδια ώρα, βέβαια, κάτω από το υπουργείο οι εργαζόμενοι σε συγκέντρωση που έκαναν έστελναν μήνυμα φωνάζοντας «θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία» και δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλιά. Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε χτες και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, η οποία, μιλώντας στη συγκέντρωση, τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους και τόνισε ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θέλει να καταργήσει το νόμο για τις ομαδικές απολύσεις και να εμποδίσει τον εργοδότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ