Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Συνέδριο - παρωδία μακριά από τις ανάγκες των αναπήρων

Σε συνέδριο - παρωδία, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους, που ζουν σε δραματικές συνθήκες εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, κατέληξε, όπως αναμενόταν, το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο.

Παρά τη μαχητική στάση των συνδικαλιστών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ) και αγωνιστών αναπήρων, το συνέδριο που είχε σημαδευτεί πριν ακόμα ξεκινήσει από τη σωρεία παραβιάσεων και τη νοθεία από την πλειοψηφία της απερχόμενης ηγεσίας, αποδείχτηκε μια ακριβοπληρωμένη νόθα διαδικασία για την παραπλάνηση και τη χειραγώγηση των αναπήρων. Ηδη, από το πρωί της Παρασκευής, το καταστατικό συνέδριο ξεκίνησε χωρίς απαρτία και κατέληξε με την πραξικοπηματική επιβολή της αντιδραστικής πρότασης της πλειοψηφίας για την κατάργηση του καταστατικού συνεδρίου και τη μετατροπή του σε ένα άκρως ελεγχόμενο ολιγομελές όργανο χωρίς καμία αντιπροσωπευτικότητα.

Ακολούθησε πασαρέλα πολιτικών στην επίσημη έναρξη του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου το απόγευμα της Παρασκευής. Και εκεί η πλειοψηφία επέβαλε έναρξη χωρίς απαρτία (συμμετείχαν μόλις 220 απ' τους 1.383 νομιμοποιημένους συνέδρους) και συνοπτικές διαδικασίες. Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση και ενώ στις 5.30 μ.μ. είχαν παραμείνει μόνο 50 άτομα στην αίθουσα, οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ ΑμΕΑ αποχώρησαν και το συνέδριο ολοκληρώθηκε τυπικά στις 7 μ.μ. παρουσία περίπου 10 συνέδρων!

Στις «εκλογές» από τους 1.383 συνέδρους ψήφισαν 1.052. Εξαιτίας της νοθείας και του πλειοψηφικού συστήματος με ποσοστώσεις, παρά την αύξηση σε ψήφους των υποστηριζόμενων υποψηφίων από την ΕΣΚ ΑμΕΑ, δε στάθηκε δυνατόν να εκλεγεί κάποιος στο Γενικό Συμβούλιο. Με αποτέλεσμα και τα 33 μέλη του ΓΣ να είναι ελεγχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και την ακραία αντιδραστική ομάδα που κυριαρχεί χρόνια στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας. Ενδεικτικό της παρακμής που επικρατεί στην ηγεσία είναι ότι ενώ είχε ανακοινωθεί συνεδρίαση της ολομέλειας του Συνεδρίου για την Κυριακή το πρωί, όπου θα συζητιούνταν τα πορίσματα των συζητήσεων - που ποτέ δεν έγιναν - δεν είχε κλειστεί καν αίθουσα για να γίνει συνεδρίαση, ενώ η πλειοψηφία είχε φροντίσει για την αποχώρηση των συνέδρων από την επαρχία το απόγευμα του Σαββάτου!

Μετά από αυτά, η ΕΣΚ ΑμΕΑ απευθύνεται στους αναπήρους και τους γονείς και κηδεμόνες και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτό το συνέδριο - παρωδία. Να ξεπεράσουν τις όποιες αυταπάτες, να γυρίσουν την πλάτη στην ηγετική ομάδα της ΕΣΑΕΑ, που για άλλη μια φορά απέδειξε ότι στο όνομα της υπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και των πολιτικών τους εκφραστών δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Καλεί τους ανάπηρους να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, την Επιτροπή Αγώνα Γονιών και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, να φτιάξουν Επιτροπές Αγώνα και σε κάθε περιοχή της χώρας, αντιστρατευόμενοι την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που πλήττει πρώτα απ' όλα τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ΕΣΚ ΑμΕΑ δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ακύρωση του νόθου συνεδρίου, αλλά πάνω απ' όλα για την εξυγίανση και τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού αναπηρικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ