Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ
Ανάγκη η υπογειοποίηση των γραμμών

«Η επίγεια επέκταση των γραμμών του Προαστιακού θα δημιουργήσει ένα τείχος που θα χωρίσει την πόλη στα δύο», σημειώνει η βουλευτής του ΚΚΕ, Β. Νικολαΐδου

Την ανάγκη υπογειοποίησης της γραμμής του προαστιακού που περνάει στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, τονίζει σε χθεσινή Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, προς τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη και ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

«Οι κάτοικοι, οι μαζικοί φορείς και οι δήμοι των δυτικών συνοικιών της Αθήνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην Ερώτηση, «αγωνίζονται εδώ και χρόνια ενάντια στην επίγεια επέκταση των γραμμών του Προαστιακού. Πρόσφατα, με κινητοποίησή τους στα Σεπόλια, επανέφεραν το θέμα ζητώντας να γίνει υπογειοποίηση».

Η βουλευτής του ΚΚΕ συνεχίζει: «Η αντίδραση των κατοίκων πηγάζει από το γεγονός ότι η επίγεια επέκταση των γραμμών του Προαστιακού θα δημιουργήσει ένα τείχος που θα χωρίσει την πόλη στα δύο, ενώ ταυτόχρονα θα έχει τραγικές συνέπειες για το λιγοστό πράσινο και τους ελεύθερους χώρους της περιοχής».

Με βάση τα παραπάνω, η Β. Νικολαΐδου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς, εάν η κυβέρνηση «προτίθεται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, ώστε να μπει φραγμός στη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ