Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ - ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος

Ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Κοζάνης του ΚΚΕ

Χρόνια τώρα, από κοινού, ΔΕΗ ΑΕ, κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, εμπαίζουν τους κατοίκους του Κομάνου για τη μετεγκατάσταση του χωριού τους. Η στάση τόσο της ΔΕΗ ΑΕ όσο και των κυβερνήσεων έδειξε ότι τα συμφέροντα της επιχείρησης και της κερδοφορίας της ήταν πάνω από τα συμφέροντα του λαού. Αφού απαξιώθηκε εντελώς το χωριό και το άμεσο περιβάλλον του από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν, τώρα ΔΕΗ ΑΕ, κυβέρνηση και ΤΑ έρχονται και ξαφνικά δείχνουν «ενδιαφέρον» και μάλιστα για τη γρήγορη μετεγκατάστασή του.

Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον, όπως καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ, εκδηλώνεται γιατί, με βάση τα προγράμματα της ΔΕΗ ΑΕ, εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την έναρξη - έως το 2007 - της εξόρυξης του λιγνίτη που υπάρχει εκεί.

«Νομαρχιακή και Δημοτική αρχή, απόλυτα συντεταγμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην υπηρεσία της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, ως τώρα δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία. Τώρα όμως πήραν την εντολή: "Εντέλλεσθε να ενδιαφερθείτε". Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο όψιμος ζήλος τους. Ισως κι από τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημειώνει η ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους του Κομάνου και της Μαυροπηγής αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ «να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την πολιτική της κυβέρνησης, και της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αρχής, που θυσιάζουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των κατοίκων στο βωμό της κερδοφορίας της ΔΕΗ ΑΕ. Οι πληττόμενοι πρέπει να κινηθούν στον αντίποδα της πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου - τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρώτο βήμα, μαζί με την πάλη τους, είναι η καταδίκη των δυνάμεων που τους εμπαίζουν, η καταψήφιση των συνδυασμών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ