Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Αναμονή και συγκρούσεις

ΠΟΡΤ - Ο - ΠΡΕΝΣ.--

Παρέμειναν και χτες τα οδοφράγματα και οι συγκρούσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αϊτής, το Πορτ-ο-Πρενς, καθώς ο λαός ανέμενε τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. Εντονες είναι οι κατηγορίες που έχουν εκφραστεί περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών από την Προσωρινή Εκλογική Επιτροπή.

Στην πόλη Πεσιονβίλ, χιλιάδες υποστηρικτές του Ρενέ Πρεβάλ διαδήλωσαν στους δρόμους και εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Μοντάνα Χοτέλ», όπου γινόταν η καταμέτρηση των ψήφων.

Από την μεριά του, ο Ρενέ Πρεβάλ ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου χτες ότι «υπάρχουν σημαντικά λάθη και πιθανά γιγαντιαία απάτη» στις εκλογές της Αϊτής και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν ειρηνικά. Με περίπου το 90% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρενέ Πρεβάλ λαμβάνει το 48,7%, αλλά μάλλον δεν καταφέρνει να εκλεγεί Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή. Περίπου 125.000 ψήφοι έχουν θεωρηθεί άκυρες, εξαιτίας παρατυπιών, ενώ άλλο ένα 4% των ψήφων ήταν λευκά, αλλά μετρήθηκαν στο σύνολο, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο για την Ρενέ Πρεβάλ να λάβει το απαραίτητο 50 συν ένα τοις εκατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ