Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι... ελλείψεις του μνημονίου

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο δεν είναι ολοκληρωμένο. Εχει μια σειρά από σοβαρές «ελλείψεις». Δεν αναφέρθηκε σε μια σειρά από «εγκλήματα» και γι' αυτό δεν έπεισε και φυσικά δεν έγινε αποδεκτό. Για παράδειγμα, στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έπρεπε να αναφερθούν τα «εγκλήματα» των Μακρονησιωτών, γιατί αντιστάθηκαν και δεν αποδέχτηκαν τον Νέο - Αναμορφωτικό - Παρθενώνα, δεν προσκύνησαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν είπαν «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω». Οι βιασμένες και βασανισμένες γυναίκες των φυλακών Αβέρωφ «εγκλημάτησαν» γιατί δεν κάνανε τα κέφια στους βασανιστές τους, όπως και στους κάθε λογής πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο έπρεπε να μιλήσει για το «έγκλημα» των νεαρών ΕΠΟΝιτών του Υμηττού και της Μπιζανίου που είχαν το θράσος να πολεμήσουν με τα λιανοντούφεκά τους, σαν ίσος προς ίσον, τη ναζιστική υπεροπλία, τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, πλαισιωμένα από Ελληνες φουστανελοφόρους προδότες. Εκφραστές της τότε Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Επίσης έπρεπε να πάρουν θέση και να καταδικαστούν παραδειγματικά, τα «τέρατα», γεννήματα της φύσης όπως ο Αρης, η Ηλέκτρα, ο Μπελογιάννης ο Πλουμπίδης, οι 200 της Καισαριανής. Οι νεκροί εραστές της ειρήνης στις χιονισμένες κορυφές των Αγράφων.

«

Εγκλημα» οι αγώνες των κολασμένων της Γης, για ένα κομμάτι πικρό ψωμί, για μια ηλιαχτίδα φως, για μια άσπρη μέρα!... Φτωχοί και ρακένδυτοι, πεινασμένοι και διψασμένοι, «έγκλημα» στην αισθητική των καλοχορτασμένων κοιλαράδων. «Μιάσματα» που θέλουν να εξαφανίσουν.

Ο κόσμος τους θέλει αμόλευτη καθαρότητα και διαφάνεια, δε θέλει πληβείους και αποβράσματα. Τους θέλουν μόνο για να τους υπηρετούν, για να τους πίνουνε το αίμα. Τους ενοχλεί ακόμα και η παρουσία τους...

«Εγκληματίες», όσοι αντιστάθηκαν, όσοι αγωνίστηκαν. Οσοι φυλακίστηκαν, όσοι εξορίστηκαν, όσοι είπανε ΟΧΙ... «Εγκληματίες» όσοι καταστράφηκαν. Οσοι εξοντώθηκαν, όσοι αποτεφρώθηκαν στα κρεματόρια, όσοι στερήθηκαν το φως του ήλιου, το νερό και το ψωμί, όσοι στήθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα από τους αποικιοκράτες καπιταλιστές. «Εγκλημα» των λαών, που δεν υποτάχθηκαν, δεν κάθησαν να τους βγάλουνε τα δόντια με την τανάλια, να τους ξεριζώσουνε τα νύχια με τις πένσες, να τους πατήσουν τον κάλο και να τους στρίψουνε το λαρύγγι!..

«

Εγκλημα» το κάθε ξεσήκωμα, το φύσημα του ελεύθερου αγέρα, το τιτίβισμα των πουλιών, το βέλασμα των προβάτων, «έγκλημα» η διαρκής επανάσταση φυτών και λουλουδιών. «Εγκλημα» οι πέτρινες μορφές των μαρτύρων πάνω στα διάσελα, «έγκλημα» το πανί του καραβιού στο φουρτουνιασμένο πέλαγος που φέρνει την ελπίδα!..

Κι έχω πολλά τέτοια «εγκλήματα» να σας ιστορήσω... Αλλά αρκετά ως εδώ. Γιατί αν οι λαοί κάνουν το δικό τους μνημόνιο, έχουνε πολλά ράμματα για τη γούνα τους.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ