Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Επέκταση με την προστασία των ΜΑΤ!

Νέα κινητοποίηση αύριο στο Πεδίον του Αρεως της Διαδημοτικής Επιτροπής

Με νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που διοργανώνει η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο Πεδίο του Αρεως και πορεία που θα καταλήξει έξω από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων και των γύρω δήμων ενάντια στην επέκταση της χωματερής και για την οριστική απομάκρυνσή της από τη Δυτική Αττική.

Στο μεταξύ, χτες άρχισαν και πάλι τα μηχανήματα της εταιρίας ΑΚΤΩΡ τα έργα διάνοιξης δρόμου και διαμόρφωσης του χώρου που προβλέπεται να κατασκευαστεί το νέο «κύτταρο» της χωματερής. Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες είναι παράνομες και υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις αναστολής τους, η εταιρία συνέχισε τα έργα, έχοντας δεδομένη κυβερνητική απόφαση επέκτασης της χωματερής.

Γι' αυτό άλλωστε και χτες η χωματερή ήταν ζωσμένη με ισχυρές δυνάμεις καταστολής, ώστε να μην εμποδιστούν τα έργα από τις αντιδράσεις των κατοίκων. Ετσι, όταν κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων προσπάθησαν να φτάσουν στο χώρο εργασιών και να τις εμποδίσουν, βρήκαν τις κλούβες της αστυνομίας και τα ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στη λεωφόρο Ασπροπύργου. Εχοντας άνωθεν εντολές απαγόρευσαν στους συγκεντρωμένους να περάσουν και μάλιστα τους απώθησαν όταν προσπάθησαν να περάσουν το μπλόκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ