Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συνεχίζουν σήμερα την απεργία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης να εγκαταλείψει το ρόλο του «αρχάγγελου της κάθαρσης» και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου, επισημαίνει το ΠΑΜΕ Δικαστικών Υπαλλήλων

Κλειστά παραμένουν από χτες τα δικαστήρια όλης της χώρας, μετά την 48ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία των Δικαστικών Υπαλλήλων (ΟΔΥΕ), διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο των δικαστηρίων. Τα προβλήματα είναι τεράστια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Αγωνιστικό Μέτωπο Δικαστικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι η Δικαιοσύνη κινδυνεύει με αρνησιδικία.

Γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια όλης της χώρας, το ΠΑΜΕ Δικαστικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, τον οποίο καλεί να εγκαταλείψει το ρόλο του «αρχάγγελου της κάθαρσης», που καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς έχει αναλάβει εργολαβικά. Ετσι κι αλλιώς, η ίδια η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την αυτοκάθαρσή της, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανά της, και ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα απονομής της Δικαιοσύνης. Προβλήματα, που ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες Ελληνες πολίτες, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης. Προβλήματα, που εξ αντικειμένου λειτουργούν ως θερμοκήπιο, μέσα στο οποίο φυτρώνουν τα κάθε είδους σκάνδαλα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ΠΑΜΕ Δικαστικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα, μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι:

  • Η κάλυψη των 2.000 κενών οργανικών θέσεων επί συνόλου 7.000 δικαστικών υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 54,8% των θέσεων επιμελητών δικαστηρίων είναι κενές, το 67,9% των θέσεων χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 30% των θέσεων έμμισθων υποθηκοφυλάκων.
  • Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, που έχουν σχέση με την κτιριακή υποδομή, την έλλειψη μηχανοργάνωσης και υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και τα εξοντωτικά ωράρια.
  • Επιβάλλεται η οικονομική αναβάθμιση των δικαστικών υπαλλήλων, οι αποδοχές των οποίων είναι καθηλωμένες εδώ και μια δεκαετία.
  • Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν η συνταξιοδότηση να γίνεται ταυτόχρονα με τη συνταξιοδότησή τους από το Δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ Δικαστικών Υπαλλήλων ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δεσμευτεί για τη λύση των συσσωρευμένων προβλημάτων της Δικαιοσύνης, που σε τελική ανάλυση είναι προβλήματα της ίδιας της απονομής της Δικαιοσύνης και της εύρυθμης λειτουργίας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ