Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχίζονται τα αγροτοδικεία

Σε δίκη παραπέμπονται άλλοι 15 αγρότες από την Αγιά Λάρισας επειδή αγωνίστηκαν διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους. Το νέο αγροτοδικείο θα γίνει στη Λάρισα, στις 24 Μάη και το κατηγορητήριο αφορά στη συμμετοχή των αγροτών σε κινητοποίηση που έγινε στις 2 Φλεβάρη του 2005, στην είσοδο της Αγιάς.

Και αυτό το αγροτοδικείο εντάσσεται στην επιχείρηση τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, για να εφαρμόσει ανενόχλητη τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τη στάση της κυβέρνησης, ύστερα κι από την προκλητική άρνησή της να δώσει τέλος στα αγροτοδικεία, όπως προεκλογικά υποσχόταν η ΝΔ. Καταγγέλλουν, δε, ότι το γεγονός πως οι νέες δικαστικές διώξεις σε βάρος των 15 αγροτών της Αγιάς αφορούν κινητοποίηση που έγινε το 2005, επί κυβέρνησης, δηλαδή, της ΝΔ, επιβεβαιώνει την κυβερνητική εμμονή στη συνέχιση των αγροτοδικείων. Και επισημαίνουν ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης δε θα περάσει, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα αυτό θα σταλεί και με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 19 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ