Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Στηρίζουμε τις εξαγωγές...

Ο υπουργός Οικονομίας απαρίθμησε τα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που πήρε η κυβέρνηση

Στην... πολιτική των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ απέδωσε την άνοδο των εξαγωγών ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σε ομιλία του στο 2ο Συνέδριο των Ελλήνων διευθυντών εξαγωγών, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Ο ίδιος απέδωσε τις χαμηλές εξαγωγικές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες μακροχρόνιες ανισορροπίες της ελληνικής οικονομίας, στην απουσία των αναγκαίων υποδομών, καθώς και στην απουσία ανταγωνισμού και ευελιξίας σε πολλούς κλάδους μη εμπορεύσιμων αγαθών...

Ο υπουργός στη συνέχεια απαρίθμησε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, τις... «εντατικές μεταρρυθμίσεις», όπως είπε, οι οποίες στο σύνολό τους αποβλέπουν στην ενίσχυση των εκπροσώπων του κεφαλαίου. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα ανέφερε:

Τη δημοσιονομική προσαρμογή. Τη Φορολογική Μεταρρύθμιση, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Τον Επενδυτικό Νόμο που δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο, στο όνομα των επενδύσεων. Τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα που προβλέπουν την παράδοση των υποδομών στο κεφάλαιο. Τις αποκρατικοποιήσεις, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την επαίσχυντη συμφωνία για το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Τα κονδύλια του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που καρπώνονται κύρια οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων. Το νόμο για τις πρώην ΔΕΚΟ, που κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τη λεγόμενη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που στόχο έχει την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ