Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ουσιαστικά βήματα ανεξαρτησίας

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας, Τζον Νεγρεπόντε, που προσπάθησε να συνδέσει τη Βενεζουέλα και με τον άξονα των «πυρηνικών» αφού δήλωσε ότι αναπτύσσει στενές σχέσεις με το Ιράν και τη ΛΔ Κορέας, καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Βινσέντε Ράνχελ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΒΝ. Μάλιστα ο Ράνχελ τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των συνεχόμενων επιθετικών ενεργειών των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα και τον πρόεδρο Ούγο Τσάβες Φρίας.

Εξάλλου, η Βενεζουέλα αποτελεί πια για την Ουάσιγκτον μέλος του «άξονα του κακού»... Και όσο η Βενεζουέλα συνεχίζει το δρόμο της χάραξης ανεξάρτητης πολιτικής και μη υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τόσο οι απειλές θα αυξάνονται...

Ενα ακόμη βήμα προς αυτό το δρόμο κάνει η Βενεζουέλα με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Νέλσον Μερέντες ότι η χώρα έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή το σχέδιο αποπληρωμής του εξωτερικού της χρέους, με πρώτη κίνηση την άμεση αποπληρωμή του 15,2% του συνολικού της χρέους, με τους τόκους περιλαμβανομένων. Στόχος είναι η μείωση στο 25% ΑΕΠ έως τις αρχές του 2008. Μάλιστα ο Μερέντες δήλωσε ότι προσεχώς θα ανακοινωθούν και οι τρόποι που θα γίνει η αποπληρωμή, όπως η έκδοση ομολόγων σε δολάρια και ευρώ με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας κυρίως αγοράς που ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στις εναλλακτικές επενδύσεις.

Τέλος, χτες, στο Καράκας ξεκίνησε η Συνάντηση της Τριμελούς Εργασιακής Ομάδας που θα μελετήσει τα τελικά σχέδια υλοποίησης του ενεργειακού αγωγού από το Καράκας έως τη Γη του Πυρός στην Αργεντινή, που θα διατρέχει φυσικά τη Βραζιλία αλλά και άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ