Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη

Σε μια νέα φάση μπαίνει ο αγώνας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας ενάντια στις επιθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας που προσπαθεί να την απαγορεύσει. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που εκφράστηκε προς την ΚΕΝ από όλες τις γωνιές του πλανήτη, με διαμαρτυρίες, παραστάσεις και συλλογή υπογραφών ανάγκασε το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας να δώσει μια ακόμα παράταση στην δεύτερη προθεσμία που είχε θέσει για τις 4 Μάρτη του 2006, για δύο ακόμα βδομάδες.

Η ΚΕΝ Τσεχίας, με χτεσινή ανακοίνωσή της, τονίζει πως υπάρχει μια αλληλοσύνδεση μεταξύ των πρόσφατων προσπαθειών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και σε κάθε αντικομμουνιστική και αντιδημοκρατική επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα. Η αντικομμουνιστική αυτή επίθεση έχει ήδη μια ενωμένη απάντηση και αντεπίθεση. «Το κτίσιμο αυτής της ενότητας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία», προστίθεται.

«Η σημαντική πίεση της διεθνούς καμπάνιας υπεράσπισης της ΚΕΝ έχει ήδη αποφέρει καρπούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΝ και καλεί στη συνέχιση ακόμα πιο εντατικά της καμπάνιας αλληλεγγύης προς τη νεολαιίστικη Οργάνωση.

Με αυτή τη λογική, συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά και με αμείωτους ρυθμούς η συγκέντρωση υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://4ksm.kke.gr που χτες το βράδυ οι υπογραφές πλησίασαν τις 4.000. Με επιστολή του διεθνούς τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζονται οι ευχαριστίες σε «όλους τους φίλους και τα μέλη που υπογράφουν και διακινούν την έκκληση αλληλεγγύης και για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της πρωτοβουλίας. Από τις 11 Φλεβάρη του 2006 πάνω από 3.900 φίλοι, από πάνω από 60 χώρες έχουν υποστηρίξει την έκκληση». Επίσης, το διεθνές τμήμα «καλεί όλους και όλες να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους με την ΚΕΝ συνεχίζοντας και προωθώντας τη διάδοση της έκκλησης αλληλεγγύης με την ΚΕΝ και στηρίζοντας ενεργά κάθε άλλη πράξη αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ