Κυριακή 5 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Ανάγκη να συνεχιστεί η αλληλεγγύη

Σε μια νέα φάση μπαίνει ο αγώνας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας σε ό,τι αφορά τις απειλές που δέχεται για απαγόρευση μετά τη νέα παράταση της προθεσμίας που έθεσε αυτή τη βδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, απαιτώντας να αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της. Ετσι δόθηκε παράταση για ακόμα δύο βδομάδες μέχρι να απαντήσουν οι νεολαίοι κομμουνιστές.

Η μεγάλη, αξιοσημείωτη διεθνιστική αλληλεγγύη που έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες βδομάδες στην ΚΕΝ, αλλά και η άμεση αντίδραση πολλών νεολαιίστικων οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων, μαζικών φορέων και οργανώσεων, καθώς και συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων, ανώνυμων και επώνυμων από τουλάχιστον 68 χώρες του πλανήτη βοήθησαν σ' αυτήν την εξέλιξη. Παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις και συγκέντρωση υπογραφών είναι από τα λίγα που μπορεί κανείς να αναφέρει.

Στην ιστοσελίδα http://4ksm.kke.gr έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 υπογραφές διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές. Μεταξύ αυτών βρίσκει κανείς τουλάχιστον 55 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 108 δημοσιογράφους και τεχνικούς από 15 χώρες, 85 δικηγόρους από τους οποίους οι 63 από την Ελλάδα καθώς και 52 καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αντικομμουνιστική επίθεση που δέχεται η ΚΕΝ. Την έκκληση αλληλεγγύης στην ΚΕΝ έχουν ήδη υπογράψει τουλάχιστον 15 βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων και Γερουσιών από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Καταλονία, και τουλάχιστον 7 ευρωβουλευτές από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τσεχία, ενώ πάνω από 28 Ελληνες και 36 Ιταλοί δημοτικοί σύμβουλοι επίσης υπογράφουν την έκκληση.

Η ΚΕΝ Τσεχίας, με προχτεσινή ανακοίνωσή της καλεί σε συνέχιση των διαμαρτυριών, καθώς «η σημαντική πίεση της διεθνούς καμπάνιας υπεράσπισης της ΚΕΝ έχει ήδη αποφέρει καρπούς», αναφερόμενη στη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Αλλά και το Διεθνές Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του ευχαριστεί «όλους τους φίλους και τα μέλη που υπογράφουν και διακινούν την έκκληση αλληλεγγύης και για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της πρωτοβουλίας» και τους καλεί «να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους προς την ΚΕΝ, διαδίδοντας την έκκληση αλληλεγγύης και στηρίζοντας ενεργά κάθε άλλη πράξη αλληλεγγύης».

Σήμερα, παρ' όλο τον έντονο αντικομμουνισμό και τις απειλές, η ΚΕΝ κάνει σταθερά βήματα συγκρότησης και ανάπτυξης, οικοδομεί νέες οργανώσεις και στρατολογεί νέα μέλη.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να απαγορεύσουν την κομμουνιστική ιδεολογία, εξισώνοντάς την με το ναζισμό. Είχε προηγηθεί το ψήφισμα «Να εξαφανίσουμε τους κομμουνιστές», δύο αντιδραστικών γερουσιαστών (στις 6 Οκτώβρη) στην Ανω Βουλή της χώρας όπου και πέρασαν πρόταση για την απαγόρευση της «προπαγάνδας του κομμουνισμού και του φασισμού». Ζητούσαν, μάλιστα, η απαγόρευση να επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 8 χρόνων.

Αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες, ο αντικομμουνισμός και οι προσπάθειες απαγόρευσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας δε θα επιτρέψουμε να περάσουν. Χρειάζεται να ενταθούν ακόμα περισσότερο η δραστηριοποίηση και η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και οι υπογραφές της έκκλησης συμπαράστασης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ