Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Αναγκαία η άμεση στελέχωσή της

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Η ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μαγνησίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, επισημαίνουν: «Στη Μαγνησία παρότι υπάρχουν 26.000 περίπου βοοειδή, 260.000 αιγοπρόβατα ενήλικα, 10.000 χοιρινά και 25.000 κότες αυγοπαραγωγής, η Κτηνιατρική Υπηρεσία είναι στελεχωμένη πολύ κάτω από τις ανάγκες σε επιστημονικό, διοικητικό, εργατικό προσωπικό, οδηγούς και αυτοκίνητα. Οι εποχιακοί που προσλαμβάνονται δεν αποτελούν λύση και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για αυξημένη επιστημονική ειδίκευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κονδύλια που στέλνονται καλύπτουν μόνο το 1/2 του εργάσιμου χρόνου που εργάζονται αυτοί οι εργαζόμενοι. Σήμερα, μετά δυσκολίας και με επιπλέον εργασία πέραν του ωραρίου και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, η Κτηνιατρική Υπηρεσία επιδιώκει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, όπως επανειλημμένα έχει ζητηθεί, για 8 κτηνιάτρους, 5 υπαλλήλους διοικητικού προσωπικού, 3 οδηγούς και 3 αυτοκίνητα καθώς και 4 εργάτες, είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα με τα επιπλέον καθήκοντα και τα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση της νόσου των πτηνών».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, «τι μέτρα προτίθεται να πάρουν άμεσα ώστε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Μαγνησίας να στελεχωθεί με απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και να αποκτήσει τα αναγκαία αυτοκίνητα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ