Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Λιγότερο κράτος και περισσότερος... Λάτσης

Ενισχύει την παρουσία του ο Λάτσης στον όμιλο επιχειρήσεων «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ), μετά την εξαγορά ενός πακέτου μετοχών στο τελευταίο διήμερο, που αντιστοιχεί σε περίπου 1,2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ. Αυτό προκύπτει από σχετική επιστολή που έστειλε χτες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία «Paneuropean Oil & Industrial Holdings» (συμφερόντων Λάτση), η οποία είναι μέτοχος των ΕΛΠΕ και μέχρι προχτές κατείχε το 33,1406% των μετοχών των ΕΛΠΕ. Η αθόρυβη εξαγορά πακέτων μετοχών των ΕΛΠΕ από τον Λάτση, αποκαλύπτει - εμμέσως πλην σαφώς - τα σχέδιά του να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο ολόκληρο τον ενεργειακό όμιλο και πιθανότατα να αναλάβει τη διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Οπως προκύπτει από τη χτεσινή επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά την αγορά νέου πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ, το ποσοστό συμμετοχής της «Paneuropean Oil & Industrial Holdings» επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου των ΕΛΠΕ από 33,1406% ανέβηκε στο 34,3207%. Ομως ο έλεγχος του Λάτση στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ - άρα και ο λόγος στα κέντρα λήψης αποφάσεων - είναι ακόμη μεγαλύτερος. Κι αυτό, γιατί, σ' αυτό το 34,3% των μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχει μέσω της «Paneuropean Oil & Industrial Holdings», πρέπει να συνυπολογιστούν και τα πακέτα μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχουν άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Λάτση, όπως η Eurobank κλπ.

Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρεται το αντίτιμο που καταβλήθηκε από την εταιρία συμφερόντων Λάτση, για την εξαγορά των μετοχών των ΕΛΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ