Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
«Κινητά» πρόστιμα τριών εκατομμυρίων ευρώ

Στην επιβολή συνολικού χρηματικού προστίμου τριών εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας «Κοσμοτέ», «ΤΙΜ» και «Vodafone» (από ένα εκατ. ευρώ στην κάθε μια), προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Το πρόστιμο αυτό, το οποίο αναγγέλλεται με καθυστέρηση ενός χρόνου (!), αφορά τις ταυτόχρονες και στα «μουλωχτά» αυξήσεις που αποφάσισαν και επέβαλαν οι τρεις «χρυσοφόρες» αυτές εταιρίες, στη χρέωση των γραπτών μηνυμάτων (sms) τον περασμένο Μάρτη!

Σημειώνεται ότι τις αυξήσεις στη χρέωση των γραπτών μηνυμάτων κατήγγειλαν τότε συνδρομητές των τριών εταιριών. Οι καταγγελίες των συνδρομητών «ευαισθητοποίησαν» την κυβέρνηση, η οποία, διά του υπουργού Ανάπτυξης, ζήτησε από την ΕΕΤΤ να διερευνήσει το θέμα και να αποφανθεί εάν η ενέργεια των τριών εταιριών συνιστά «φαινόμενο σύμπραξης ή εναρμονισμένης πρακτικής».

Ενα χρόνο μετά, η ΕΕΤΤ αποφάνθηκε ότι όντως συνιστά «εναρμονισμένη πρακτική κατά παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού» και επέβαλε το πρόστιμο. Βέβαια, από την επιβολή του προστίμου έως την καταβολή του, η απόσταση είναι μεγάλη, αφού παρέχεται στις εταιρίες η δυνατότητα να προσβάλλουν την απόφαση της ΕΕΤΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ