Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απαγορευτικές προϋποθέσεις για τα ψίχουλα

Το αίσχος με τα επιδόματα και τις οικονομικές ενισχύσεις - ψίχουλα, που αποτελούν προσβολή σε βάρος των ανέργων ναυτεργατών, καλά κρατεί. Σήμερα αρχίζει η καταβολή από τον Οίκο Ναύτου της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω Πάσχα στους άνεργους ναυτεργάτες. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 270 ευρώ για τους έγγαμους και στα 205 ευρώ για τους άγαμους. Και όμως ακόμα και αυτό το ποσό της ντροπής, θα καταβληθεί σε ελάχιστους άνεργους. Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί με τη σειρά της να έχει σε πλήρη ισχύ τις εκτρωματικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αποκλείοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ναυτεργατών.

Για να δοθεί μια «γεύση» των προϋποθέσεων αρκεί να σημειωθεί ότι δικαιούχοι είναι μόνο άνεργοι ναυτεργάτες που έχουν πάνω από 5 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία - από την οποία οι 12 μήνες τουλάχιστον να έχουν γίνει την τελευταία τριετία - ή να έχουν 24 μήνες θαλάσσια υπηρεσία την τελευταία πενταετία. Επιπλέον: «Να έχει μεσολαβήσει - όπως αναφέρεται - από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι τις 23/4/2006, χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από 18 μήνες ούτε μικρότερο από 30 ημέρες»!

Η καταβολή θα διαρκέσει ως τη Μεγάλη Τρίτη 18 Απρίλη. Οι όποιοι... τυχεροί θα πρέπει καταρχήν να προμηθευτούν σημειώματα προτεραιότητας, τα οποία θα δίνονται από 7.30 έως 8.30 π.μ. κάθε εργάσιμη ημέρα, στην είσοδο του κτιρίου του Οίκου Ναύτου, ενώ η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται από 8.30 π.μ. μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ