Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προνομιούχοι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ!

Το μαύρο άσπρο έκανε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων περίθαλψης των μικρομεσαίων αγροτών ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, αλλά ο υφυπουργός Απασχόλησης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι αγρότες στον ΟΓΑ έχουν την καλύτερη περίθαλψη από όλους!

Παρά το γεγονός ότι οι αγρότες στερούνται υπηρεσιών όπως λουτροθεραπεία, αεροθεραπεία, φυσιοθεραπεία ή ιατρικές υπηρεσίες στο σπίτι, ο Γερ. Γιακουμάτος είπε ότι ο αγρότης «δεν υστερεί πουθενά» στον τομέα της περίθαλψης και μάλιστα έχει πλεονεκτήματα που δεν έχουν ασφαλισμένοι άλλων ταμείων. Ως τέτοια ανέφερε τις συμβάσεις με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τις θεραπείες στο εξωτερικό χωρίς πλαφόν ή τη μετακίνηση των νεφροπαθών, όπου δίνονται περισσότερα χρήματα από όσα προβλέπει το ΙΚΑ. Για τον κλάδο Υγείας του ΟΓΑ, ισχυρίστηκε, έχουν προβλεφτεί από τον προϋπολογισμό για το 2006 4,5 δισ. ευρώ, ενώ παρέπεμψε την οριστική λύση όλων των προβλημάτων στην εφαρμογή του εθνικού φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, που θα καθιερωθεί με νόμο της κυβέρνησης.

Ο Π. Κοσιώνης υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε «χίλιες δύο περιπτώσεις» ασθενειών που έχουν σχέση με τον ΟΓΑ, αλλά για τις συγκεκριμένες που αναφέρονται στην Ερώτηση και δεν προβλέπεται καμία φροντίδα από το κράτος δεν είπε κουβέντα. Οσο δε για την παραπομπή της λύσης στην καθιέρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε ότι αυτά ακούγονται εδώ και δεκαετίες, χωρίς όμως να έχει γίνει το παραμικρό. «Τα συγκεκριμένα προβλήματα - είπε - έχουν τη σοβαρότητά τους για τα άτομα στα οποία εμφανίζονται και δεν είναι απαραίτητο να έχει σώνει και καλά καρκίνο κάποιος για να πάει στο εξωτερικό. Οταν τον κάνουν ανίκανο για να δουλέψει είναι σοβαρό πρόβλημα και δεν υπάρχει ανταπόκριση από το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ