Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Βραδιές μουσικής και θεάτρου

Αποσπάσματα από το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» των Π. Ι. Τσαϊκόφσκι, Ε. Μπερλιόζ και Σ. Προκόφιεφ παρουσιάζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, σήμερα (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη.

  • Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), δίνει συναυλία η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με τίτλο «Ηχοι Ελευθερίας». Με μαέστρο τον Αλκη Μπαλτά θα ερμηνεύσει το τρίτο μέρος της Συμφωνίας 1821 του Ν. Αστρινίδη, τους Δύο Ηπειρώτικους Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, την Εισαγωγή αρ. 1 σε Ελληνικά Θέματα του Γκλαζουνόφ, την εισαγωγή της όπερας Fidelio του Μπετόβεν, το Πένθιμο Εμβατήριο του Κερουμπίνι, το Intermezzo της όπερας Κυρά Φροσύνη του Γ. Σκλάβου και τις Επτά Ωδές από τον Υμνο στην Ελευθερία του Ν. Μάντζαρου (σε επεξεργασία - ενορχήστρωση Α. Μπαλτά).
  • Τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο θέατρο «Ολύμπια» της Λυρικής Σκηνής, δίνει συναυλία η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, με έργα: A. Thomas, Sachse, A. Shaw, T. Kenny, L. Prima, D. Brubeck. Σολίστ: Αλέξανδρος Μανάτος (κλαρινέτο), Απόστολος Καλογιάννης (τρομπέτα). Μουσική Διεύθυνση: Ιωάννης Ελεφάντης. Είσοδος ελεύθερη.
  • Σε σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Οικονόμου, το βιβλιοπωλείο «IANOS» (Σταδίου 24) τη Δευτέρα (9 μ.μ.)παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Οταν ο λύκος δεν είν' εδώ», σε μορφή θεατρικής ανάγνωσης. Ερμηνεύουν: Μαρία Κατσανδρή, Νίκος Αλεξίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ