Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύμορφες καλλιτεχνικές ανιχνεύσεις

«Διοσημεία» στο θέατρο «Αλμα» - έργο Ειρήνης Γκόνου
«Διοσημεία» στο θέατρο «Αλμα» - έργο Ειρήνης Γκόνου
Ο ζωγράφος Μίλτος Παντελιάς, η γλύπτρια Ειρήνη Γκόνου και ο συνθέτης Μιχάλης Ανδρονίκου αναζητούν, ο καθένας με τη δική του τέχνη, τα πολυσήμαντα χνάρια του Δία. Η μουσικοεικαστική εγκατάσταση που φιλοξενείται στο θέατρο «Αλμα» ολοκληρώνεται με την κυκλοφορία του βιβλίου/CD «Διοσημεία» («Κέδρος»). Οδηγός το οδοιπορικό του Αγγλου Theodore Bent που γράφτηκε 1885 και περιγράφει τη σπηλιά του βουνού Ζας, όπου λέγεται ότι ο Δίας πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Στο μουσικό μέρος, μια εκδοχή του μύθου απαγγέλλει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός. Η Ιροντίνα ερμηνεύει το νανούρισμα του αρχαίου θεού σε στίχους της Πέλας Σουλτάτου. Οι Κουρήτες δεν κάνουν «φασαρία» με τις ασπίδες τους, συμμετέχοντας στις συνθέσεις του Μιχάλη Ανδρονίκου, με όργανα που κατασκεύασε η Ειρήνη Γκόνου. Η Ρέα και οι Νύμφες είναι σχέδια σε χρώμα σέπιας του Μίλτου Παντελιά. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 20/3 (7.30μμ) στο θέατρο «Αλμα» και θα παιχτούν ζωντανά αποσπάσματα από το CD του Μιχάλη Ανδρονίκου.

  • Οι συνθέτες Νίκος Χαριζάνος και Σοφία Καμαγιάννη παρουσιάζουν δύο έργα τους στο θέατρο «Φούρνος» στις 17,18,19/3 (9μμ). Το έργο του Νίκου Χαριζάνου «ΔΙΑ - ΛΟΓΟΙ αρ. 61» γράφτηκε για ομάδα χορού, φλάουτο, βίντεο και ηχογραφημένο υλικό. Η χορογραφία είναι της Φωτεινής Σαντοριναίου. Χορεύουν: Αγγελική Δαλαγγέλη, Μαρία Ζαχαρία, Νατάσσα Ζαχαρία, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Σαντοριναίου, Μυρτώ Φερεντίνου. Φλάουτο παίζει η Κατερίνα Τσεντς. Τα βίντεο και οι φωτισμοί είναι του Παναγιώτη Τσάγκα. Η σκηνοθεσία του Ν. Χαριζάνου.

Το έργο της Σοφίας Καμαγιάννη «ΜΕΣΑ στο μέσα», σε σκηνοθεσία της ίδιας, γράφτηκε για ηθοποιό, 2 μουσικούς, βίντεο και ηχογραφημένο υλικό. Παίζει η Ράνια Κελαϊδίτη. Φλάουτο η Κατερίνα Τσεντς, βιολοντσέλο ο Κωστής Θέος. Το βίντεο και οι φωτισμοί του είναι του Π. Τσάγκα.

  • Οι «Elica» παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση στο «Φούρνο» (20,21/3). Αν η Γη σας φαίνεται πληκτική ακολουθήστε «Το Ταξίδι των Χαρταετών» μέσα από τις εικόνες του Κ. Βήτα και ambient ηχητικά τοπία των «Elica». Μουσική: «Elica». Εικόνες: Κ. Βήτα. Μοντάζ: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Εισιτήριο 8 ευρώ. Εναρξη (9.30μμ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ