Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψυχρή δολοφονία του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, από το ιμπεριαλιστικών συμφερόντων δικαστήριο της Χάγης πραγματοποίησαν έξω από το Προξενείο της Σερβίας και Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη φιλειρηνικές κι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, οι μαχόμενοι φιλειρηνιστές στάθηκαν για αρκετή ώρα έξω από το Προξενείο Σερβίας και Μαυροβουνίου το Σάββατο το πρωί. Διατράνωσαν τη διαμαρτυρία τους, υπογραμμίζοντας ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι σύμβολο αγώνα κι αντίστασης. Με σημαίες της ΕΔΥΕΘ, και οι διαδηλωτές φώναξαν για αρκετή ώρα συνθήματα, όπως: «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Οι λαοί παλεύουν και θα νικήσουν, τον ιμπεριαλισμό θα τον τσακίσουν».

Ο Ν. Ζώκας από την ΕΔΥΕΘ, κάνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό, τόνισε: «Μόνο στο δρόμο της αντίστασης μπορούν να στέκονται οι λαοί με αξιοπρέπεια ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, στο ξαναχάραγμα των συνόρων». Σημειώνεται ότι ο πρόξενος της Σερβίας και Μαυροβουνίου απέφυγε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ