Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παράνομη απόφαση για ενίσχυση κλαδικού σωματείου

Την παραχώρηση μέρους των εισπράξεων των κυλικείων Ζοφριάς και Ι. Οδού σε κλαδικό σωματείο των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), αποφάσισε, στην προχτεσινή του συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία (καταψήφισε η «Συμπαράταξη») το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει έγκριση από την Περιφέρεια.

Η... εμπλοκή της Περιφέρειας θεωρήθηκε απαραίτητη, μετά την παρέμβαση και επιστολή προς το Σώμα του επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Λεων. Αυδή, με την οποία διευκρίνιζε πως «η οικονομική ενίσχυση της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι εντελώς παράνομη και όχι μόνο ιδεολογικά ανεπίτρεπτη». Ο ίδιος εστίασε στη διάταξη του νόμου 1264/82, κατά την οποία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις «απαγορεύεται να δέχονται εισφορές και ενισχύσεις από εργοδότες ή οργανώσεις τους». Αλλη διάταξη του ίδιου νόμου απαγορεύει κατηγορηματικά στους εργοδότες κλπ., εκτός άλλων, «να υποστηρίζουν ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση με οικονομικά ή άλλα μέσα». Ο Λεων. Αυδής υπογραμμίζει στην επιστολή του, πως η παράβαση της τελευταίας διάταξης συνεπάγεται για τον παραβάτη ποινή φυλάκισης ή και χρηματική ποινή μέχρι πέντε εκατομμυρίων δραχμών, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη. Και ξεκαθαρίζει πως η «Συμπαράταξη», αν ψηφιστεί η διάταξη, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Να σημειώσουμε πάντως πως το θέμα έχει ξαναπασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, στα τέλη του Απρίλη, όπου μετά την παρέμβαση της «Συμπαράταξης» αναβλήθηκε. Μάλιστα, τότε και σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων οδηγών του δήμου, είχε αποκαλυφθεί πως μέλη του εν λόγω Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής έχουν αναλάβει παράνομα τη διοίκηση και λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με τη συμπαράσταση του διευθυντή αυτής. Ηδη από τότε η «Συμπαράταξη» είχε ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή εξηγήσεις στις καταγγελίες των εργαζομένων οδηγών του δήμου, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.

Να σημειώσουμε πως το εν λόγω Συνδικάτο είναι συνδικαλιστική οργάνωση νομαρχιακής επιμέλειας και χρηματοδοτείται από ειδικό λογαριασμό περί οργανώσεων από την Εργατική Εστία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ