Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΜΠΑΝ ΠΕΡΛΑΛΑ
Ζητούν εξηγήσεις τρεις βουλευτές του ΚΚΕ

«Πρωτοφανή ενέργεια παρέμβασης σε βάρος ενός εκλεγμένου συλλογικού οργάνου», χαρακτηρίζουν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτησή τους στη Βουλή, την εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας, επειδή ζητούσαν, με ψήφισμά τους, την αποφυλάκιση μαθητή που συνελήφθη σε διαδήλωση.

Οι Π. Κοσιώνης, Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να διευκρινίσει αν προτίθεται να λάβει μέτρα και ποια, γι' αυτή την ενέργεια, η οποία «σε συνδυασμό με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις δίκες μαθητών, στοχεύει στην ποινικοποίηση και τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος» - υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά στην Ερώτησή τους.

Αναφερόμενοι δε στο ψήφισμα που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πειραιά, οι βουλευτές υπογραμμίζουν: «Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας, στις 3 Φλεβάρη 1999, εγκρίθηκε ψήφισμα σχετικό με την κακοποίηση και ρατσιστική αντιμετώπιση του μαθητή, αλβανικής καταγωγής, Αρμπάν Περλάλα - ο οποίος συνελήφθη στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση της 5ης Ιανουαρίου 1999 - με το οποίο ζητείτο η αποφυλάκισή του, καθώς και η αποφυλάκιση ενός αδιόριστου καθηγητή που είχε συλληφθεί στην ίδια διαδήλωση».

Στη συνέχεια - σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - και συγκεκριμένα στις 8 Μάη του 2000, ο Σύλλογος έλαβε έγγραφο του Ειρηνοδικείου Νίκαιας, με το οποίο ζητούσε, προς εκτέλεση προηγούμενης παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μελών του. Στις 13 Ιούνη φτάνει νέο έγγραφο με το οποίο διευκρινίζεται ότι ζητούνται τα ονόματα και οι διευθύνσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας, με ομόφωνο ψήφισμά του, καταδικάζει την παρέμβαση του εισαγγελέα και κάθε τέτοιου είδους ενέργειες που επαναπροσδιορίζουν συνταγματικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα με αγώνες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ