Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Μέτωπο αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση

Το πλαίσιο διεκδίκησης που προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες και καλούν σε κοινή πάλη όλους τους εργαζόμενους για την υλοποίησή του

Την ανάγκη συγκρότησης μετώπου αντίστασης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με σκοπό να μπει φραγμός στην αντεργατική κυβερνητική επίθεση, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην υλοποίηση των αντιλαϊκών νόμων, που αλλάζουν σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση τις εργασιακές σχέσεις, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την πρόσληψη νέου προσωπικού με ατομικές συμβάσεις.

Ηδη, στον ΗΛΠΑΠ, η κυβέρνηση προκήρυξε προσλήψεις με όλες τις αντεργατικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος 3492 για τις ΔΕΚΟ. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται: Το «πάγωμα» των μισθών, το χτύπημα των ΣΣΕ, ακόμα και η προσαρμογή των Κανονισμών Εργασίας σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Ο νόμος για τις ΔΕΚΟ - τονίζει η ΔΑΣ - έχει την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προώθησε σειρά αντιλαϊκών νόμων, κατάργησε εργασιακά - κοινωνικά δικαιώματα και άνοιξε το δρόμο για να κερδοσκοπεί το μεγάλο κεφάλαιο. Η τακτική της κυβέρνησης για δήθεν «προσωρινή» χαλάρωση του νόμου, επισημαίνει η ΔΑΣ, έχει ως βασική επιδίωξη να καλλιεργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους και να περιορίσει κάθε αγωνιστική αντίδραση με τα ταξικά συνδικάτα.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση βάζουν πλάτη το ΠΑΣΟΚ, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ο ΣΕΒ. Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, απώτερος σκοπός αυτών των ανατροπών είναι να ανοίξει ο δρόμος για να εκχωρήσουν τις αστικές συγκοινωνίες, είτε ολόκληρες είτε μεμονωμένα τμήματα, σε ιδιώτες «επενδυτές».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες καλούν σε κοινή πάλη όλους τους εργαζόμενους, για τη διεκδίκηση:

  • Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων.
  • Μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους, με κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ.
  • 7ωρου, 5ήμερου, 35ωρου.
  • Αφορολόγητου ορίου για οικογένεια 30.000 ευρώ, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Σύνταξης στο 80% του μισθού για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στα 50 + 55 γυναίκες - άνδρες, καθώς και σύνταξης ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Δημόσιας δωρεάν Παιδείας - Υγείας για όλους.
  • Ελεύθερης πολιτικής - συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας.
  • Κατάργησης των καμεροχαφιέδων και μαγνητικών καρτών από τους χώρους εργασίας.
  • Αρσης κάθε βλαπτικής μεταβολής (ασφαλιστική, οικονομική) στους παθόντες εν υπηρεσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ