Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Επιχειρούν να ελέγξουν τις τιμές περιαγωγής.

Σε καθεστώς ασυδοσίας, λειτουργούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, λειτουργούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το πλαίσιο που θέσπισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Την πικρή αυτή αλήθεια, επιβεβαίωσε χτες και η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ Βίβιαν Ρίντινγκ, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν τηρούν κανέναν κανόνα διαφάνειας, αφού δε δίνουν καν στοιχεία για το κόστος των κλήσεων περιαγωγής. Παράλληλα, πρότεινε τη θέσπιση κανονισμού για τη μείωση των τιμών στις κλήσεις περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας, ώστε να αποφευχθεί η υπέρμετρη χρέωση της χρήσης του κινητού στο εξωτερικό.

Η Κομισιόν θεωρεί «απαράδεκτα υψηλό» το κόστος για τις τηλεφωνικές κλήσεις εξωτερικού και προτείνει τη μείωση των προμηθειών περιαγωγής, που χρεώνουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ή ακόμα και τη διαμόρφωση χρέωσης, βάσει του κόστους των αντίστοιχων εγχώριων κλήσεων.

Η διαβούλευση για τα παραπάνω θέματα, θα αρχίσει στις 3 Απρίλη, θα ολοκληρωθεί στις 28 Απρίλη και βάσει των συμπερασμάτων που θα συναχθούν, η Επιτροπή θα καταλήξει στον τελικό κανονισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ