Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΤΕ: «Καμπανάκι κινδύνου» χτυπά και για το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό στον ΟΤΕ ύστερα από την επιστολή που έστειλε την προηγούμενη βδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Π. Βουρλούμης, προς την Ομοσπονδία, από την οποία ζητά την έναρξη διαπραγματεύσεων με αποκλειστικό θέμα την αναμόρφωση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ). Με δεδομένες προηγούμενες προτάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ αλλά και το γεγονός ότι μαζί με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας προώθησαν τη συμφωνία κατάργησης της μονιμότητας του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού, είναι φανερό ότι η αναμόρφωση του ΓΚΠ στοχεύει αυτή τη φορά στα δικαιώματα των μονίμων υπαλλήλων, ακόμα και στην άμεση ή έμμεση κατάργηση της μονιμότητάς τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Με την καθολική συμμετοχή τους και στη νέα 48ωρη απεργία και αγωνιστική συγκέντρωση, συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου. Σήμερα, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»: Πεντάωρη στάση εργασίας και (7:30 π.μ. έως 12:30 μ.) και Γενική Συνέλευση στις 10 π.μ. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ελπίς», αντιδρώντας στην τεράστια έλλειψη νοσηλευτών που φτάνει το 46% των οργανικών θέσεων, αλλά και σε άλλους τομείς του νοσοκομείου. Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ακόμα ότι γίνεται απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων με προσλήψεις έκτακτων, ανασφάλιστων εργαζόμενων από τον ΟΑΕΔ και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σοβαρές είναι οι ελλείψεις προσωπικού στα Ταχυδρομεία της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Εξαιτίας της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και της ανταγωνιστικότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έγιναν και γίνονται όλα αυτά τα χρόνια με τη συναίνεση της ΠΑΣΚΕ, που έχει την πλειοψηφία, τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα «βιωσιμότητας». Μόνο στη Θεσσαλονίκη οι κενές οργανικές θέσεις είναι 60 κι αναμένεται να φτάσουν τις 100 έως το τέλος του 2006. Προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με προσλήψεις συμβασιούχων 4 και 8 μηνών. Το μόνιμο προσωπικό δουλεύει υπερωριακά, ενώ εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. Δρομολόγια αγροτικά των 40 χλμ. έχουν μετατραπεί σε ...αστικά.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε σύσκεψη με θέμα τα ανικανοποίητα αιτήματα των συνταξιούχων, που καθημερινά χειροτερεύουν, καλεί τα ΔΣ των συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων νομού Θεσσαλονίκης ΙΚΑ, ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΟΣΕ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, αύριο Πέμπτη 30 Μάρτη, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη μικρή αίθουσα του 1ου ορόφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ