Κυριακή 2 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μονόδρομος η απεργία στις 13 Απρίλη

Αύριο, στις 3 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, το αγωνιστικό ραντεβού των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση

Η απεργία στις 13 Απρίλη είναι μονόδρομος. Η προκλητικότητα των βιομηχάνων στο θέμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και στις αντίστοιχες κλαδικές, η ενθάρρυνσή τους από την πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές του ΣΕΒ, η υποχωρητικότητα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που αναλώνεται σε μια διαρκή μειοδοσία πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλουν την απεργιακή απάντηση που έχουν ήδη αποφασίσει δεκάδες ταξικές Ομοσπονδίες και συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Η απεργία αποτελεί συνέχεια των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη σε 61 πόλεις όλης της χώρας, της απεργίας στις 15 Μάρτη, των μικρών και μεγάλων αγώνων που αναπτύχθηκαν με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς όλο το προηγούμενο διάστημα, με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις. Ενας διαρκής αγώνας που βρίσκει συνέχεια και αύριο Δευτέρα, στη συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ, οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα της Αθήνας, στις 3 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως, δίπλα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου, όπου είναι προγραμματισμένη η έκτη κατά σειρά συνάντηση ανάμεσα στο ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ για την ΕΓΣΣΕ.

Το απεργιακό μέτωπο διευρύνεται μέρα με τη μέρα. Μέχρι στιγμής, απεργία για τις 13 Απρίλη έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες των Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Φαρμάκου, Τροφίμων και Ποτών, Τύπου και Χάρτου, Λογιστών (ΠΟΛ) και Εργαζομένων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (ΟΣΝΙΕ). Δίπλα σ' αυτές και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου, Παλλεσβιακό, Αγρινίου, Αρτας και Ιωαννίνων, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του. Αλλά και δεκάδες ακόμα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που μέσα από συνεδριάσεις των διοικήσεών τους αποφασίζουν τη συμμετοχή στην απεργία και ξεδιπλώνουν ήδη ένα πλούσιο πρόγραμμα δουλιάς και ανοίγματος στους εργαζόμενους ενόψει της κινητοποίησης.

Σ' αυτά τα πλαίσια, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει την Τρίτη 4 του Απρίλη πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ενώ η Ομοσπονδία Φαρμάκου καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων της Αττικής, αύριο Δευτέρα, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ