Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σκόπιμη συγκάλυψη της πραγματικότητας

Δεν είδε και δεν άκουσε για τις εκβιαστικές απολύσεις ο υφυπουργός Απασχόλησης

Κλιμακούμενη είναι η αντεργατική τακτική της «THUSSEN KRUPP» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης, καλύπτοντας στην ουσία την εταιρία, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν επίσημες σχετικές καταγγελίες. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη, υπογραμμίζοντας ότι στα ναυπηγεία γίνονται απολύσεις που συνοδεύονται από εκβιασμούς και τρομοκρατία σε πολλούς εργαζόμενους, προκειμένου να «απολυθούν» οικειοθελώς.

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος ισχυρίστηκε ότι μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Εργασίας στην εταιρία διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν γίνει απολύσεις αλλά έχει εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο οποίο εντάχθηκαν 68 εργαζόμενοι. Επίσης, είπε, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ποτέ δεν έγινε δήλωση σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που θα απολυθούν μέχρι το 2008 και ότι δε θα γίνουν ομαδικές απολύσεις. Ανέφερε δε ότι στο υπουργείο δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία για τρομοκρατία κατά των εργαζομένων και με κομπασμό ισχυρίστηκε ότι «τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία το υπουργείο δεν τις δέχεται».

Για σκόπιμη αποσιώπηση της πραγματικότητας κατηγόρησε τον υφυπουργό η Ε. Παντελάκη και υπενθύμισε ότι η συμφωνία ξεπουλήματος του ναυπηγείου προέβλεπε εγγύηση 1.400 θέσεων για έξι χρόνια, αλλά σήμερα η εταιρία προχωράει σε μείωση του προσωπικού αλλά και των δικαιωμάτων όσων μείνουν. Ολα αυτά τα κάνει με περισσότερη απλήρωτη εργασία, με αποχώρηση προσωπικού μέσω «εθελουσίας εξόδου» και με νέες προσλήψεις χωρίς δικαιώματα. Αλλωστε, πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, η ίδια η εταιρία σε έγγραφό της, τρομοκρατώντας ευθέως τους εργαζόμενους προειδοποιεί ότι «στο εξής δε θα ανεχθούμε πλέον εκλογική προπαγάνδα μέσα στο χώρο εργασίας που μας θυμίζει παρελθούσες εποχές συγκρούσεων και ταξικής πάλης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ